GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mayıs 2018 Salı 12:45

İzmir'de iki partiden Roman düellosu: Ne dediler?

AK Parti ve CHP 24 Haziran’da İzmir birinci bölgede Roman düellosuna hazırlanıyor. CHP vekil Özcan Purçu’yu 3’üncü, AK Parti Cemal Bekle’yi 4’üncü sıradan aday gösterdi. İki isim kentteki Roman vatandaşların oylarını partilerine kazandırmak için kıyasıya bir mücadeleye girecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’daki erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Oluşan listelerde yer yer sürprizler yaşandı. Önemli ve ağırlığı olan bazı isimler liste dışında kalırken özellikle İzmir’de ithal adayların bolluğu gözlerden kaçmadı.

Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) İzmir’in birinci bölgesinde renkli bir yarış bekliyor.

Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olma unvanını elinde bulunduran ve 2015 seçimlerinde kontenjan aday olarak İzmir’den gösterilen Özcan Purçu CHP listesinde yine yer aldı. Purçu bu kez 3’üncü sırada aday gösterildi. Öte yandan AK Parti’nin 2015 seçimlerinde Romanların temsilcisi olarak riskli sıradan aday gösterdiği Cemal Bekle ise bu kez listeye 4’üncü yazıldı. Kentteki Roman oylarını partilerine kazandırma adına kıyasıya rekabet yaşayacak iki isim Egedesonsöz’e konuştu.

CEMAL’İ YİNE SEÇİLEMEYECEK SIRAYA KOYDULAR!
Üst sıralarda yer almasını değerlendiren CHP’li Purçu, “Çalıştık, hiç durmadık karnemizi aldık” derken ayrıca rakibi Bekle’nin durumu hakkında da, “AKP gittikçe kan kaybediyor. CHP’nin İzmir’deki oyları gittikçe artıyor. Vekil sayımızı 9’a kadar çıkaracağız. HDP var, İYİ Parti var. Onlar da vekil çıkaracak. AKP geçen dönem çıkardığı 4’er milletvekilini çıkaramayacak. Cemal Bekle yine kritik yere konuldu. Bence seçilmeyecek yere koydular. 2-3 olsa olabilirdi ama AKP 4’ü çıkaramayacağını bildiği için Cemal’i herhalde yine oraya koydular” açıklamasında bulundu.

ARAMIZDA TATLI BİR REKABET OLACAK
AK Partili Bekle ise, “Mutluyuz. İzmir gibi güzel bir şehirde kenti temsil etme şerefine nail olduk. Başbakanımızla aynı listede olmak güzel… Romanların sesi olmak, sorunları çözmek istiyoruz. Yayınlanmış olan stratejik planın takipçisi olacağız. Sorunları çöze çöze ilerleyeceğiz. Romanlarla ilgili tolumdaki ön yargıların kırıldığı güzel bir süreç olacak. Özcan’la aramızdaki bir yarış denemez. Her ikimiz de zor, yoksullukla, dezavantajla mücadele eden bir toplumu temsil ediyoruz. Her ikimizin de bu Roman toplumunu topluma entegre etmede çalışacağız. Özcan bizim arkadaşımız. Birbirimize destek de olacağız. Aramızda tatlı bir rekabet olacak. Ama her ikimiz de üzerimize aldığımız sorumluluğu biliyoruz” ifadelerini kullandı.