GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Temmuz 2021 Cuma 15:04

İzmir'de iki orman yangını birden!

İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangınları kontrol altına aldı.

İzmir'in Kiraz ilçesinde, Mersinlidere ve Olgunlar mahalleleri arasında, ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeye İzmir Orman Müdürlüğü'ne bağlı 1 helikopter, 4 arazöz ve orman işçisi sevk edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 1 saat içinde kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alanın zarar gördüğü bildirilirken, ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

ÖDEMİŞ-GÖLCÜK'TE YANGIN
Gölcük Mahallesi'nde henüz bilinmeyen nedenle bahçelere yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeden duman yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter ve 5 arazöz ile itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, yapılan müdahaleler ile yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Eriş açıklamasında " Yurdumuzun dört bir yanında devam eden yangınlarla yüreğimiz yanarken Gölcük Yaylası Karşıyaka Mevkii'nde de ormanlık alanda yangın çıktı.  Orman Bölge, İzmir Büyükşehir İtfaiye ve Ödemiş Belediyesi ekiplerimizin havadan ve karadan zamanında müdahalesi ile kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları özveriyle sürüyor.Söndürme ekiplerimize, Jandarma ekiplerimize ve kürekleriyle, tırmıklarıyla, traktörleriyle gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katılan hemşehrilerimize,  gönülden teşekkür ediyoruz.
Lütfen ormanlık alanların çevresinde çok dikkatli olalım! Ekiplerin çalışması sürüyor" dedi. (AA, DHA)