GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ekim 2022 Çarşamba 14:41

İzmir'de iki ilçe Gediz Elektrik mağduru... 12 saatlik kesinti!

Gediz Elektrik’in kazı çalışmaları sırasında patlayan su borusu İzmirlileri mağdur etmeyi sürdürüyor. İZSU’dan yapılan açıklamada Bornova ile Bayraklı’daki bazı mahallelerde bu akşamdan itibaren 12 saatlik su kesintisi yaşanacak.

EGEDESONSÖZ - Gediz Elektrik A.Ş’nin Menemen Yahşelli’deki pompa istasyonu yakınında yürüttüğü kazı çalışmaları sırasında kentin kuzey hattına su sağlayan hattaki 2200 mm çaplı beton boruya zarar vermesinden dolayı yaşanan mağduriyet devam ediyor. İZSU tarafından yapılan açıklamada hasar gören borunun tamirinin devam ettiği ve tekrar devreye alınması için çalışmaların kesintisiz sürdüğü belirtildi.

İZSU’nun açıklamasında  devam eden çalışmalardan dolayı Bornova ile Bayrakl’nın bazı mahallelerine bu akşam 18:00 ile yarın sabah 06:00 saatleri arasında su verilemeyeceği belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

Manisa ili sınırları içerisinde yer alan ve Kuzey Kaynakları olarak adlandırılan derin kuyulardan İzmir’e su aktaran 2 metre 20 santim çaplı beton boruya; Yahşelli pompa istasyonu yakınında GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan kazı çalışması sırasında hasar verilmiş olup bu nedenle kuzey hattından kente su verilememektedir.

Hasar gören borunun tamiri ve hattın tekrar devreye alınması için ekiplerimiz kesintisiz çalışmakta olup su yetersizliğinden dolayı;

Bornova İlçesinin; Kazım Dirik, Kızılay, Erzene, Ergene, Evka-3, Evka-4, Atatürk, İnönü, Naldöken, Doğanlar, Mevlana, Ümit, Yunus Emre, Gürpınar, Kemalpaşa, Yeşilçam, Çamiçi, Eğridere, Kavaklıdere Mahalleleri ile Egemenlik Mahallesinin bir kısmı ve

Bayraklı İlçesinin; Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu mahallelerine, 12.10.2022 Çarşamba günü saat 18:00 ile 13.10.2022 Perşembe günü saat 06:00 arasında su verilemeyecektir.