GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mayıs 2019 Perşembe 11:07

İzmir’de iki başkanının ‘insan kaçakçılığı’ndan tutuklanmasına MHP’den açıklama!

MHP Karaburun İlçe Başkanı Fatih Zorlu ile Ülkü Ocakları Karaburun İlçe Başkanı Mehmet Kara’nın “insan kaçakçılığı” yaptığı iddiası ile tutuklanmasına İl Başkanı Veysel Şahin’den açıklama geldi. Olaydan iki ay önce iki kişinin görevden alındığını belirten Şahin, “Biz de 2 ay önce görevden almışız. Biz görevden aldıktan sonra tutuklandılar” dedi.

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında gazeteciler Fatih Yapar ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

10 Nisan tarihinde Karaburun ilçesinde yapılan kaçak göçmen operasyonunda kaçakçılığı organize ettiği iddiasıyla çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların arasında MHP Karaburun İlçe Başkanı Fatih Zorlu ile Ülkü Ocakları Karaburun İlçe Başkanı Mehmet Kara’nın da yer aldığı iddia edilmişti.

- MHP KARABURUN İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Ülkü Ocakları ilçe başkanı Mehmet Kara genel merkez tarafından görevden alınırken partinin ilçe başkanı Fatih Zorlu için de “sağlık sorunları nedeniyle” görevden alındığı basına duyurulmuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, “Bu bir hukuki süreç. Arkadaşlarımızın durumlarından 2 ay önce rahatsız olduk. İstifalarını istedik. Biz arkadaşlarımızın seçimdeki performanslarını beğenmemiştik. Göreve geldiğimde 8 ay önce ziyarete gelmişler, o zaman beraber fotoğraf çektirmişiz. Şimdi de ‘devrimci bilmem ne’ sitesi almış kullanıyor. Bunların alayı bir arada yapılıyor. Bunların hepsi dün devreye girdi. İstanbul hadisesiyle birlikte devreye girdi. Yargıdaki bir konuya diyeceğimiz bir şey yok. Biz de 2 ay önce görevden almışız. Biz görevden aldıktan sonra tutuklandılar” dedi.