GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Haziran 2024 Perşembe 14:26

İzmir'de iki ayrı noktada birden yangın!

İzmir'in Bornova ilçesinde iki ayrı noktada yangın çıktı. Yangınlar ekiplerin müdahaleleri ile kontrol altına alındı.

Yangınların ilki Kemalpaşa Mahallesi, 7045 Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi.

Yol kenarlarındaki otlar tutuşunca yangın çıktı. Alevler, kısa sürede yayılarak yakındaki bir palet fabrikasının bahçesine kadar geldi. Bahçede tutuşan paletlerden çıkan alevler fabrikaya da sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi çalışanlar yaptı. Durum 112'ye bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve orman ekipleri sevk edildi. 

Söndürme çalışmalarına çevre işletmelerde çalışan işçiler de destek verdi. Fabrikadaki iki otomobil de çevredeki vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarılarak, yanmaktan kurtarıldı. Alevler, itfaiye ekiplerinin çabası sonucu 1 saatte kontrol altına alındı. Fabrikada büyük oranda hasar meydana gelirken, soğutma çalışmaları sürüyor.



BORNOVA'NIN CAN DOST YERLEŞKESİ DE YANDI
Palet fabrikasında çıkan ve kısa sürede sıcaklık ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında, Bornova Belediyesi’ne ait fidanlığın tamamı ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün de bulunduğu Can Dostlar Yerleşkesi’nin bir kısmı yandı.

Hasta sokak hayvanlarının tedavi edildiği merkezde mamaların ve çeşitli malzemelerin bulunduğu iki depo tamamen yanarken, alevler hasta hayvanların tedavi edildiği ve gözlem altında tutulduğu binalara kadar ulaştı. Bornova Belediyesi personellerinin üstün gayretiyle, yaklaşık 110 köpek ve 70 kedinin bulunduğu barınak tamamen boşaltıldı. Sokak canları, hiçbir zarar görmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü’ne götürüldü.

Pınarbaşı’nda saat 13.30 sularında başlayan yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra Bornova Belediyesi ve çevre ilçelerin belediyelerinden de çok sayıda tanker, araç ve personel ile müdahale edildi. Aynı saatlerde Manisa yolu Bornova girişindeki ormanlık alanda çıkan yangına ise hem karadan hem de havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterleri ile müdahale edildi.

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki her iki noktada incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkilileri ve ilgili personelden bilgi alan Başkan Eşki, “Yangın haberini alır almaz tüm ekiplerimizle hemen bölgeye gelerek can dostlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye ettik. Tek tesellimiz Can Dostları Yerleşkemizde hiçbir hayvanın zarar görmemesi. Fidanlığımız ise ne yazık ki tamamen yandı. Üzücü bir olay yaşadık. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Başta İzmir İtfaiyesi olmak üzere yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarına katılan ilçe belediyelerine teşekkür eden Başkan Eşki, sıcaklık artışlarının yaşandığı bir döneme girildiğini hatırlatarak tüm vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Bölge Müdürlüğü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangına 5 uçak, 6 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 iş makinesiyle müdahale edildi.

Ekiplerin, yangının başlamasından 9 dakika sonra ilk müdahaleyi gerçekleştirdiği belirtildi.

Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor. (DHA, AA, Haber Merkezi)