GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mayıs 2022 Pazartesi 16:04

İzmir'de hurda ve ikinci el zirvesi!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında bir araya gelen belediye başkanları, kaymakamlar ve kamu yöneticileri ikinci el satışlardan dolayı vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri ve çözüm önerileri konuştu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği’nin ev sahiplerinde ‘Hurda ve İkinci El Eşya Alım Satımları’ konulu toplantı yapıldı. Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve çeşitli kamu kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Toplantıda vatandaşların ikinci el ürünlerden dolayı yaşadığı mağduriyetler ve çözüm önerileri ele alındı. Hurda ve ikinci el eşya alım satımı yapan işletmeler ile ilgili alınan yeni kararların önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Bazı valilikler hırsızlık suçuna konu olan eşyanın ikinci el piyasasında satışının önlenmesi ve satışların kayıt altına alınması amacıyla hurda ve ikinci el malzeme alım satımlarında "belge" zorunluluğu getirmişti.