GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Mart 2016 Pazar 14:30

İzmir'de HDP'lilerin tutuklanmasına tepki

İzmir'de bir grup HDP'li, aralarında HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan'ın da bulunduğu 10 kişinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

İzmir Emniye Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, geçen çarşamba günü, İstanbul'da 3 Aralık 2015 tarihinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilen 'Gülçin' kod adlı, terör örgütü PKK/KCK üyesi Dilan Kortak'ın İzmir'deki cenaze töreninde, örgüt propagandası yaptıkları ve PKK adına eylemlerde bulundukları belirlenen 24 kişiyi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 24 kişiden, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan'ın da bulunduğu 10'u tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu gelişmelerin ardından HDP İzmir il binası önünde basın açıklaması yapan yaklaşık 100 HDP'li, parti yöneticilerinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını il yöneticisi Ali Koca yaptı. Operasyon ve tutuklamaların partilerine yönelik baskı olduğunu öne süren Koca, şöyle dedi:

"Bu operasyon ve tutuklama kararı, Türkiye genelinde saray ve AKP'nin partimize yönelik başlattığı siyası soykırım kampanyasının bir parçasıdır. Böylelikle demokratik siyasetin tüm kanalları kapatılarak AKP'ye karşı tek etkin muhalefetin susturulması amaçlanmaktadır. Daha güçlü bir şekilde söylüyoruz ki baskılar, buna benzer algı operasyonları, gözaltılar ve tutuklamalar, Halkların Demokratik Partisi'nin saray darbelerine, faşizme karşı direnişini engelleyemeyecektir. Hukuksuzluklar derhal son bulmalı ve tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır." 

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.(dha)