GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
3 Mayıs 2018 Perşembe 10:35

İzmir'de hasta çocuklara sıcak yuva

İzmir'e tedavi olmak için gelen hasta çocuklar ile ailelerine kucak açan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, şehir dışından gelen ailelerin konaklaması için 7'nci evini açtı.

İzmir'de 12 yıl önce kurulan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, şehir dışından gelip çoğunluğunu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi olan hematoloji, onkoloji ve kök hücre hastalarının oluşturduğu çocuklar ve aileleri için bir ev daha açtı.

Hayırseverlerden Cavidan Özhan'a ait Evka 3'teki 7'nci evin açılışını CHP'li Bornova Belediye Baskanı Olgun Atilla, lösemi tedavisi gören 9 yaşındaki Recep Mut ile birlikte yaptı. Derneğin giderek büyüdüğünü ve daha çok hastaya ulaştığını anlatan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, 12 şanslı aileye hizmet verdiklerini belirterek, "Şehir dışından tedavi olmak için gelen hasta çocuk ve aileleri hastane bahçeleri veya otoparklarda sabahlamak zorunda kalıyor. Bizim yardım eli uzatabildiğimiz, uzun süreli tedavi gören çocuklar evlerimizde 6 ay ya da 1 yıl süreyle konaklayabiliyor. Onlardan hiçbir şey talep etmeden ağırlıyoruz. Erzak ve ev giderlerini bağışlarla karşılıyoruz. Ne kadar çok bağış gelirse o kadar çok hastaya ulaşma şansımız var" dedi.

Tüm çocuklara kendi evlerinden daha iyi bir konfor sunmayı amaçladıklarını belirten Ozan, "Çocuklarımız kan verdiği için üşümemesi gerekiyor ve yakıt ihtiyaçları bizden daha fazla. Hepsi zor bir süreç yaşıyor. Çoğu İzmir'i tanımıyor. Burda denizi görünce şaşıranlar var. Bize erzak yardımı yapan Bornova Belediyesi'nin desteğiyle yakın zamanda ev sayımız artacak. Açılışını yaptığımız bu evde de 2 aile konaklayacak" diye konuştu.

Derneğe ve hayırseverlere teşekkür eden Bornova Belediye Baskanı Olgun Atilla, Bornova'nın üniversite hastanesinin bulunması nedeniyle önemli bir ilçe olduğunu belirterek "Bornova'da bu tür projelerin artması gerekir. Çocuk ve gençlerimizin daha çabuk sağlığına kavuşması bizim için önemli. Onlara steril bir ortam hazırlamak hepimizin görevi olmalı" diye konuştu. (DHA)