GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ekim 2023 Cuma 13:42

İzmir’de hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan verilere göre; İzmir’de kent merkezinde hava sıcaklığı gün içerisinde ortalama 29°C civarında seyredecek. Önümüzdeki günler için yağış beklentisi ise bulunmuyor.

EGEDESONSÖZ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre; İzmir’de hafta sonu için hava sıcaklıkları gün içerisinde ortalama 29°C olması bekleniyor.

Hafta içinde kısa süre boyunca etkisini gösteren yağışların hafta sonu için kente uğraması pek mümkün görünmüyor.

Gece sıcaklıkları ortalama olarak 15°C ile devam edecek. Bununla birlikte gece gündüz sıcaklık farklarının fazla olmasından dolayı bu durumun mevsimsel hastalıkların habercisi olabileceği için uzmanlar tarafından dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

‘AY SONUNA KADAR 30°C, SONRASI İSE MÜPHEM’
İzmir Hava Durumu ekibi ise ay sonuna kadar bir sıcaklık trendinden olunduğundan dolayı önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının 30°C’lere kadar çıkabileceğini belirterek “Bugün itibarıyla artış trendine girmiş buluyoruz. Ay sonuna kadar sıcaklıklar 27-30 derece aralığında salınacak. Rüzgar sakin. Takriben 5-6 gün boyunca yağmur beklentimiz yok. Sonrası ise müphem” açıklamasında bulundu.