GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ağustos 2019 Cumartesi 17:19

İzmir’de gündem GSF’nin taşınması: Rektörlük, 'gidiyoruz' dedi, öğrenciler 'gitmiyoruz' diyor!

DEÜ Rektörlüğünden önceki gün yapılan ve ‘Tınaztepe’ye gidiyoruz’ vurgusunu taşıyan açıklamaya, DEÜ GSF Dayanışması adı altında organize olan sivil inisiyatif tarafından cevap verildi. Güzel sanatlar fakültesi için rektörlüğe karşı yapılan açıklamada, ‘Son noktayı biz koyarız, gitmiyoruz’ mesajı verildi.

EGEDESONSÖZ- Dokuz Eylül Güzel (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı binalarının depreme dayanıksız olduğu öne sürülerek Buca Tınaztepe’ye taşınması için alınan karar kentte tartışılmaya devam ediyor. 

Öğrencilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den yardım istemeleri süreci başka bir boyuta taşımıştı. Büyükşehir Belediyesi üniversite ile diyalog kurmuş ve gerekli desteğin sağlanacağını açıklamıştı. Üniversitenin geçici olarak Kültürpark içindeki holleri kullanması ve bu sürede binanın imece usulüyle yeniden yapılması önerisi getirilmişti. 

Gelinen süreçte üniversitenin yaptığı açıklamayla kamuoyuna, ‘Tınaztepe’ye gidiyoruz’ mesajı verilmişti. Rektörlüğün önceki gün yaptığı açıklamada, “Can güvenliğini tehdit eden bir durum olduğu için bu tahliyenin acil olarak gerçekleşmesi gerekiyor. Biz programımıza Büyükşehir Belediyesi’nin desteği olmadan geç kalmış olarak devam edeceğiz. Bu iki yıllık geçici bir süreç. Yeni sanat yerleşkemizde mini opera veya değişik fuaye alanları, sanat yapıları topluluğu düşünüyoruz” denildi.

Bunun üzerine DEÜ GSF Dayanışması adı altında organize olan sivil inisiyatif rektörlüğe cevap niteliğinde bir yazılı açıklama yaptı. Rektörlüğe karşı yapılan açıklamada, ‘Son noktayı biz koyarız, gitmiyoruz’ mesajı verildi. 
İşte o yazı: