GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ocak 2020 Pazartesi 16:12

İzmir’de gözler il kongresi ve PM’de: Başvuru yağmuru bekleniyor!

Mahalle delege seçimleri ve ilçe kongreleri geride kalırken gözler il başkanlığı yarışına çevrildi. Süreçte Deniz Yücel’in kongreye tek aday olarak gitmesi gündemdeki yerini korurken kurultayda meydana gelecek tablo da merak ediliyor. Ayrıca İzmir’de PM üyeliğine başvuru yağmurunun yaşanacağı iddia edildi. 

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin iki aşaması geride kaldı. İzmir’de önce mahalle delege seçimleri daha sonra ilçe kongreleri gerçekleşti. 

Gözler il kongresine çevrilirken mevcut Başkan Deniz Yücel’in adaylığı açıklaması yapmasa da yarışta var olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer süreç başında Yücel’i istemediğini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği aktarılmıştı. 

Fakat CHP Lideri’nin Yücel’de ısrar etmesi üzerine Büyükşehir kanadı geri adım atmıştı. Gelinen süreçte il yönetim kurulunda etkili olmayı isteyen ekibin ayrıca Ankara’daki temsiliyette önemli bir noktayı hedeflediği öne sürüldü. 

Ayrıca diğer bir hesabın da Parti Meclisi (PM) için yapıldığı belirtildi. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın konumunu korumak istediği biliniyor. Süreçte Soyer’e yakın bir şekilde kongre sürecine müdahale eden Rıfat Nalbantoğlu’nun da PM’ye istekli olduğu konuşuluyor. Soyer’in de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na 2 ya da 3 isim önerebileceği belirtiliyor. 

Süreçte vekillerin de tamamına yakınının PM üyeliğine başvuruda bulunacağı kulislere yansıdı. Bir ya da iki vekilin genel merkezde görev almaya soğuk baktığı aktarıldı.