GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Eylül 2022 Cuma 14:13

İzmir'de göçmen faciası... 5 can daha gitti!

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında bir teknenin batması sonucu 5 düzensiz göçmen öldü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin Uçburun Sahili önlerinde battığının bildirilmesi üzerine ekipler bölgeye yönlendirildi.

Yapılan çalışmada 11'i denizde, 3'ü sahilde olmak üzere 14 düzensiz göçmen kurtarıldı. Deniz yüzeyinde 5 düzensiz göçmenin cesedine ulaşıldı.

Kurtarılanların ifadelerine göre kayıp olduğu değerlendirilen 1 düzensiz göçmen için denizde ve karada arama çalışmaları başlatıldı.

Arama çalışmalarına Dalış Emniyet Timi, Sahil Güvenlik helikopteri ve 4 Sahil Güvenlik botu ile devam edildiği bildirildi.

 

12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR
14 kişinin kurtarıldığı, 5 kişinin hayatını kaybettiği olayda 1 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor. Kaybolan kişinin 12 yaşında bir erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Öte yandan hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi, otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda temel ihtiyaçları giderilen kaçak göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. (DHA)