GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2024 Cumartesi 11:38

İzmir'de gizli 'estetik' skandalı!

Torbalı’da Devlet Hastanesi’nde büyük bir skandal yaşandı... Hastanenin başhekimliği için adı geçen Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan Şeref Dokçu’nun, Torbalı'da gizli bir şekilde kaçak estetik operasyon gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

İddialara göre, Dr. Şeref Dokçu, Torbalı Devlet Hastanesi’nde görev yapan Mehmet Ali Şemşit isimli doktorla iş birliği yaparak hastane idaresinden gizli bir şekilde slikon meme operasyonu gerçekleştirdi. Bu gizli operasyon kapsamında hastadan da yüklü miktarda para talep edildiği de iddia edildi. Öte yandan slikon meme ameliyatının ise kayıtlara ‘Göğüsten kitle çıkarılması’ operasyonu olarak geçtiği öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Salı günü gerçekleştiği öğrenilen bu operasyon, vatandaş şikayetiyle ortaya çıktı. Hastane yönetiminin bu durumdan habersiz olduğu ve olayın ortaya çıkmasıyla birlikte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nü bilgilendirdiği öğrenildi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'nın da devreye girdiği olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Miraç Çavdar, “Gerekli soruşturmayı İl Sağlık Müdürlüğü’müz gerçekleştirecek. Biz iddiayla ilgili doküman ve kayıtları müdürlüğümüze ilettik” ifadelerini kullandı.(Torbalı Güncel)