GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Kasım 2021 Salı 14:56

İzmir'de gevreğe bir zam daha mı geliyor?

İzmir Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, “İstişare halindeyiz. Daha 1 Ekim’de zam yapıldı. İki-üç ayda bir zam yapmayı kendimize yakıştıramıyoruz. Zam konusu şimdilik gündemimizde yok ama dayanabildiğimiz kadar dayanacağız, dayanamadığınız noktada bir iyileştirmeye gideceğiz” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İstanbul’da, hammaddelere yüzde 300’lük zam yapıldığı gerekçesiyle İstanbul’da 2,5 lira olan gevreğin fiyatı 3,5 liraya yükseldi. Acaba İzmir’de 1 Ekim’de yapılan zammın ardından gevreğe yeni bir zam gelecek mi? İzmir Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, gündemlerinde zam olmadığını ancak istişare halinde olduklarını açıkladı.

ESEN, “GEVREĞİ 4 LİRADAN SATMAMIZ LAZIM” DEMİŞTİ

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen’in, “Geçtiğimiz aylarda gevreğe boyoza yaptığımız 50 kuruşluk zam, 20 günde, hammaddelere yapılan zamla eridi. Bizim gevreği, poğaçayı 4 liradan satmamız lazım” şeklindeki açıklamasının ardından, Gevrekçiler Odası’nın da bu konuyu ilgili birimlerde tartışmaya başladığı öğrenildi. Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, “Bu konuyu şimdilik istişare ediyoruz. Daha ne kadar dayanabiliriz? İzmirlilere, yeni bir zam yapmadan daha ne kadar süre gevrek yedirebiliriz? Bunları konuşuyoruz” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

ERİŞEN: ASGARİ ÜCRETLİYİ DE ESNAFIMIZI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

“Stokundaki hammaddeleri bitirelim, sonra zam yapalım, diyen arkadaşlar var. Bazı arkadaşların hammadde stoku olmadığını biliyoruz. Daha 1 Ekim’de 50 kuruşluk zam yaptık, 2,5 lira oldu gevrek. İki-üç ayda bir zam yapmayı, kendimize yakıştıramıyoruz. İzmir’de asgari ücretle çalışan çok sayıda insan var. O gariban insanları düşünmemiz lazım. Tabii ki esnafımızı da düşünmemiz lazım. İstişarelerimiz bir-iki hafta sürer. Bu sürecin sonunda zam yapacak mıyız, yapmayacak mıyız, netleşir. Ancak şu anda zam yapmayı düşünmüyoruz.”