GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
19 Ağustos 2016 Cuma 13:13

İzmir'de 'GATA' formülü: O askeri hastane...

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden sonra İzmir’deki askeri hastane de kapatıldı. Hatay Semti’ndeki hastane Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı.

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken Ankara merkezli Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı’nın (GATA) Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi kararı alınmıştı.

Kanun hükmünde kararname ile şekillenen GATA kararının ardından büyük illerde de işlemler yapılmaya başlandı. İzmir’de yıllardır hizmet veren Hatay Semti’ndeki askeri hastane kapatıldı.  

Randevuların tamamı iptal edilirken hastaneye gelenler ise geri çevrildi. Asker hastane, Sağlık Bakanlığı’na bağlı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı.  

Henüz işlemleri tamamlanmayan ve çalışmaları süren geçiş düzenlemesinin ardından hastanenin kapısına kilit vurulmadan yeniden faaliyetine devam edecek.

Şimdiyi kadar sadece İzmir değil Ege Bölgesi’nin diğer illerindeki askeri birliklere hizmet veren hastanenin uzun bir geçmiş tarihi bulunuyor. Hastanede, büyük ameliyatların yanında uzman askeri hekimler ve üst düzey tıp görevlileri bulunuyor.