GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2021 Salı 19:26

İzmir'de fırtına kasıp kavurdu!

İzmir’de meydana gelen fırtına yüzünden kent merkezinde 120 ağaç zarar görürken itfaiyeye 30’dan fazla ihbar geldi.

Hızı saatte 100 kilometreyi bulan fırtınada kent merkezinde 120 ağaç devrildi veya yan yattı. İtfaiye ekipleri çatı uçmaları ve olası tehlikeler için 30’dan fazla ihbara müdahale etti.

Fırtınanın bilançosunu İzmir Büyükşehir Belediyesi şu notla paylaştı:

Hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtınada kent genelinde 120 ağaç devrildi veya yan yattı. Çatı uçmaları ve olası tehlikeler kapsamında 30’dan fazla ihbara müdahale edildi. İtfaiye, fen işleri ve park bahçeler dairesi ekiplerimiz zorlu koşullar altında görevlerini sürdürüyor.

İzmir'in Konak, Balçova, Narlıdere, Karşıyaka gibi ilçelerinde saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle denizdeki dalga boyu yükseldi.

Konak 1'inci Kordon'da demirli bir tekne su alarak yan yattı. 

Balçova'nın İnciraltı sahilindeki bazı balıkçı tekneleri de şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gördü.

BAŞKAN SANDAL SAHAYA İNDİ

Bayraklı’da 50 noktada fırtına nedeniyle ağaçların devrilmesinden sonra başlayan çalışmalar kapsamında belediye ekipleri, ilk olarak 75. Yıl Mahallesi’ndeki Teras Kafe önünde, yolun kapanmasına neden olan ağaca müdahale etti. Dağ yolu üzerindeki ağaç şiddetli fırtına nedeniyle yola devrildi. Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü acil müdahale ekipleri, oluşabilecek daha büyük tehlikelere mahal vermeden olay yerine gelerek ağacı kaldırıp, yolu kullanıma açtı. Sonrasında Osmangazi Mahallesi Yonca Durağı’ndaki parkın içine devrilen ağaçlar kaldırılırken ekipler, çalışmalarını gece boyunca sürdürdü.

'TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ'
Gece geç saatlerde meydana gelen olay sonrası Başkan Sandal da parka gelerek, çalışmaları yerinde inceledi. Ekiplere destek olan Başkan Sandal, “Tek temennimiz kimseye zarar gelmemesi. Bu süreci kazasız atlatmayı ümit ediyoruz. Tüm ekiplerimizle şiddetli fırtınaya karşı sahada hizmete devam edeceğiz” dedi.

BACA VE ÇATININ UÇTUĞU ANLAR KAMERADA
Öte yandan Bayraklı ilçesinde bir baca, koparak bir otomobil üzerine düştü. Karşıyaka ilçesinde ise bir binanın uçan sac çatısı, yola düştü. Kimsenin yaralanmadığı iki olay anları ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, seyir halindeki bir otomobilin üzerine kopan baca düşüyor. Başka bir görüntüde ise bir binanın üzerinden sökülen sac çatı sokağa uçuyor. Fırtına kent genelinde etkisini sürdürürken, ekiplerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda beklediği bildirdi.  (DHA - AA - Haber Merkezi)