GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Kasım 2019 Pazar 21:31

İzmir’de fidanlar yangın bölgesine dikilecek

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da gerçekleştirilecek İzmir’deki fidan dikim etkinliği Karabağlar’da başlayan ve Menderes-Seferihisar’da geniş orman alanını etkileyen yangın bölgesinde gerçekleştirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonundaki proje için tören düzenlenecek.

EGEDESONSÖZ- Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve 11 Kasım Saat :11.11’de 81 ilde eş zamanla başlayacak olan “Geleceğe Nefes İçin 11 Milyon Fidan Dikimi”  etkinliğinin İzmir’de Karabağlar’da gerçekleştirilecek.

18 Ağustos’ta Karabağlar sınırlarında başlayan ve daha sonra Menderes ve Seferihisar ilçelerindeki orman alanlarına yayılan yangın sonrasında milli ağaçlandırma günü dahilinde etkinlik düzenlenmesi kararı alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı büyük etkinlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de olacak.

Etkinliğin İzmir ayağını, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Orman Bölge Müdürü Zafer Derince koordine edecek. Tören 18  Ağustosta yanan  İzmir Karabağlar Yangın Bölgesi’nde gerçekleştirilecek.