GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Kasım 2023 Pazartesi 14:57

İzmir'de esnafın başkanından Ankara mesaisi ve acil çağrı: Kordon özel bölge ilan edilsin!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, yaşanan su taşkınlarının ardından esnafın zararının karşılanması için iş dünyasından gelen Kordon’un özel bölge ilan edilmesi çağrısına destek verdi. Başkan Ata ayrıca “Selden zarar gören esnafımıza hükümet kanadından destek gelecek diye düşünüyorum. Daha önce de KOSGEB aracılığı ile destek de bulunulmuştu. Yine çalışmalar yapacağız” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir'de fırtına ve yağış sonrası meydana gelen deniz taşmasından kentte bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi.  En çok zarar gören yerlerden olan Konak'ın Alsancak semtinde su tahliye ve temizlik çalışmaları devam ederken, birçok iş yeri bugün kepenk açamadı.

İzmir iş dünyasından ise Kordon ve Alsancak’ta su altında kalan iş yerlerine destek verilmesi ve taşkının etkilediği yerler özel bölge ilan edilmesi çağrısında bulunuldu.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata da özel bölge ilan edilmesi için hükümete çağrıda bulundu. Başkan Ata ayrıca konuyla alakalı olarak TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile görüşmek üzere Ankara’ya gideceğini ifade etti.

Ata, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un esnafın zararlarını karşılaması için maddi yardımda da bulunacağını bildirerek şu ifadelere yer verdi:

“Odamıza bağlı 720 esnaf aşırı yağışlar ve fırtınadan kaynaklanan su taşkınından etkilendi. Belki ulaşamadıklarımız bile olabilir.  Bugün Ankara’ya bu konuyu görüşmek için gidiyorum. TESK Başkanımız Bendevi Palandöken’le toplantı gerçekleştireceğiz. Yaşanan zararların tazmini ile ilgili çalışmalar yapıyor. Selden zarar gören esnafımıza hükümet kanadından destek gelecek diye düşünüyorum. Daha önce de KOSGEB aracılığı ile destek de bulunulmuştu. Yine çalışmalar yapacağız. Sonuçları yarın belli olur diye düşünüyorum. Zararın ne kadar olduğunu şu anda bilemiyoruz. Çalışmalar sürüyor. Konak Belediyesi’nin de zararla ilgili esnafa maddi yardımda bulunacağını öğrendim. Esnaf arkadaşlarımızın zararı bir iki güne belli olur. Yerel yönetim elinden geleni yapmalı, Özel Bölge ilan edilirse de esnafımız için iyi olur”