GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ocak 2016 Çarşamba 13:29

İzmir’de Emniyet’ten flaş önlem: O ilçede konteynerler kalktı!

Karabağlar’ın Abdi İpekçi, Peker ve İhsan Alyanak mahallelerindeki çöp konteynerleri, toplumsal olaylarda yol kapatmak için kullanıldığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – İzmir Emniyet Müdürlüğü, Karabağlar’ın Abdi İpekçi, Peker ve İhsan Albayrak mahallelerindeki çöp konteynerlerini kaldırttı.

Emniyet, Karabağlar Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, terör olaylarının arttığını konteynerlerin devrilerek yol kapatmak için barikat olarak kullanıldığını bunun tehlike olduğunu belirterek, ‘az tehlike teşkil eden’ bölgelerde konteynerler sayısının azaltılmasını, ‘çok tehlike teşkil eden’ bölgelerden ise konteynerlerin tamamen kaldırılmasını istedi.

Çöplerini yollara bırakmak zorunda kalan vatandaşlar görüntüden ve çöp kokusundan rahatsız olduklarını söyleyerek uygulamaya tepki gösterirken, Karabağlar Belediyesi Karbel İşletme Müdürü konuyla ilgili açıklama yaptı.

TEMİZLİĞİ SAĞLIYORUZ ANCAK…
Karabağlar Belediyesi Karbel İşletme Müdürü Hakim Batuhan yaptığı açıklamada, konteynerlerin koyulmasından yana olduklarını belirterek, “Biz üç vardiya olarak çalışıyoruz ve ortalama 500 ton çöp topluyoruz. Sabah 7’den gece 12’ye kadar mahalle mahalle dolaşıp çöpleri toparlıyoruz. Emniyetin yazısı üzerine 3 mahallede konteynerleri kaldırdık. Pazar günü hariç her gün araçlarımız dolaşarak çöpleri topluyor, temizliği sağlıyoruz. Fakat konteynerlerin koyulmasından yanayız. Konteynerler olmadığı zaman benim aracım her evin kapısından çöp toplamak zorunda kalıyor. İşimiz zorlaşıyor. Konteynerler olduğu zaman rahat çalışıyoruz, işimiz dağılmıyor. Konteynerler olmadığı zaman sokaklara bırakılan çöp torbaları sokak hayvanları tarafından kurcalanıyor etrafa saçılıyor. Bu bizim işimizi zorlaştırıyor” diye konuştu.