GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2022 Çarşamba 16:37

İzmir'de 'emek' masası... Başkan Soyer: Biz aracıyız!

İzmir İktisat Kongresi kapsamında günün ikinci toplantısında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz bizden sonraki kuşaklar, emekçiler için ne yapmalıyız, hukuki sorunlara nasıl bir çözüm üretmeliyiz, küresel krizler ile ilgili emekçinin hakkını koruyacak çözümler ne olmalı gibi bir çok konu çıkıyor. Bu toplantının sadece yerini belirledik. Biz bunun yol açıcısı olmaya çalıştık. Burada ne karar alınacağı ve ne tartışılacağını sizler belirleyeceksiniz. Biz sadece bunun aracısıyız” diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - “Geleceğin Türkiye'sini İnşa Ediyoruz” sloganıyla Şubat 2023’te  düzenlenecek İzmir İktisat Kongresi için toplantılar bugün Tarihi Havagazı Fabrikası’nda start aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantılarda, Başkan Soyer günün ilk programında çiftçi grubu, ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, veteriner hekimleri ve kooperatif temsilcileri ile bir araya gelirken, günün ikinci programında ise sendika temsilcileri ile bir araya geldi.

BİZ SADECE ARACIYIZ
Sendika temsilcilerinin görüşlerinin, önerilerinin dinlendiği ve yaklaşık olarak 2,5 saat süren toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer, “Gerçekten başından beri her konuşmacıyı dinlerken daha çok heyecanlandım. Herkese başka açıdan değerlendirme yaptı. Hepsini üst üste koyduğumuzda olağanüstü bir zenginlik çıkıyor. Bu masanın etrafında bulunan katılımcılar Türkiye'de örgütlü emek gücünün çok büyük kümesini temsil ediyor. Bilmiyorum daha önce bir masa etrafinda bir araya gelindi mi ama bu kapsamlı buluşma daha önce yaşanmadı. Herkesin birbirinden öğreneceği çok konu var. Sonuçta sorumluluk duygusunun ağır bastığını düşünüyorum. Biz bugünün sorunları ile ilgili çözüm arayışı içinde değiliz. Biz bizden sonraki kuşaklar, emekçiler için ne yapmalıyız, hukuki sorunlara nasıl bir çözüm üretmeliyiz, küresel krizler ile ilgili emekçinin hakkını koruyacak çözümler ne olmalı gibi bir çok konu çıkıyor. Bu toplantının sadece yerini belirledik. Biz bunun yol açıcısı olmaya çalıştık. Burada ne karar alınacağı ve ne tartışılacağını sizler belirleyeceksiniz.Biz sadece bunun aracısıyız. Çok değerli istatistiklerden, raporlardan bahsedildi. Mutlaka bunları bu havuzda birleştirelim. Bunların hepsi bilinsin.Burada beğenmediğiniz isimler olmayabilir. Biz herkesin beğenmediği isimler ne diye bakmadık. Eğer içine sinmeyen varsa katılmayabilir. Mecbur değilsiniz. Biz olabileceğin en büyük temsiliyeti sağlamaya çalıştık. Biz gücümüzün yettiğini yapmaya çalıştık. Ben çok umutlandığımı söylemek istiyorum" dedi.