GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Haziran 2022 Çarşamba 19:10

İzmir’de ‘ekmek zammı’ dalgası… Bir karar da İZTO’dan!

İzmir’de ilk olarak Halk Ekmek ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ekmek zammı dalgası Fırıncılar Odası’nın ardından İzmir Ticaret Odası’na da sıçradı. Haziran ayı meclisini gerçekleştiren İZTO’da Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi’nin önerisi sonrası ekmek fiyatı 3 TL’den 4 TL’ye yükseldi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –  Dünya genelinde yaşanan gıda krizi büyümeye devam ederken ülke genelinde peş peşe fiyat artışları yaşanıyor.

Özellikle temel gıda maddeleri her geçen gün zamlanırken, sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan ekmek de artışlardan nasibini almaya devam ediyor. İlk olarak 15 Haziran tarihinde  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Halk Ekmek fiyat artışına giderken 2 TL’den satılan ekmek fiyatları 2 lira 50 kuruşa yükselmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Fırıncılar Odası’da fiyat artışına gitmişti. Fırıncılar Odası’na bağlı yerlerde 3 TL’den satılan beyaz ekmek fiyatları 4 TL’ye yükseltilmişti.

EKMEĞE BİR ZAM DA İZTO’DAN
Ardı ardına gelen zamlar sonrası ise İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi de zam talebinde bulundu. İzmir Ticaret Odası meclisine getirilen zam talebi doğrultusunda Fırıncılar Odası ile aynı tarifenin uygulanması önerildi. Öneri mecliste kabul görürken, alınan karar sonrası İzmir’de fırınların yan sıra ekmek ve unlu mamullerin satıldığı yerlerde de ekmek 3 TL’den 4 TL’ye yükselmiş oldu.