GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Ekim 2021 Perşembe 14:20

İzmir'de ekmeğe zam mı geldi?

Sosyal medyada ekmeğe zam yapıldığı yönünde yapılan paylaşımlar, vatandaşların tepkisine yol açtı. Temmuz ayında yapılan zamdan sonra fiyat düzenlemesiyle ilgili bir gündem olmadığı, 200 gram ekmeğin 180 kuruştan satıldığı açıklandı

EGEDESONSÖZ - İzmir’de ekmeğe zam yapıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada herkesin ilgi odağı olan paylaşımın, gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ekmeğe zam konusunun gündemlerine gelmediğini açıkladı.

Temmuz ayında ekmeğe zam yapıldığını, bu kadar kısa süre içinde yeniden fiyat düzenlemesinin akıllarından bile geçmediğini belirten Başkan Mutlu, “Geçerli olan tarifeye göre, 200 gram ekmek, 1 lira 80 kuruştur. Francala dediğimiz beyaz ekmek için geçerlidir bu rakam. Diğer ekmek çeşitleri, bu kapsam dışındadır. Tarifede herhangi bir değişiklik yok” bilgisini verdi. Bazı fırınların, ekmeğin gramajını 200 gramdan 220 grama yükselterek, 2 liradan sattığı, kafa karışıklığının bundan olduğu ifade edildi.