GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ocak 2017 Salı 11:19

İzmir’de eğitime ‘doğalgaz’ darbesi: Çareyi veliler buldu!

Doğalgaz sisteminin kurulmaya çalışıldığı okullarda yaşanan sorunlar eğitime darbe vurdu. Çocukların dondurucu sınıflarda ders işlediği ya da eğitime soğuk nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan okullarda veliler çareyi para toplayıp klima almakta buldu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’de eğitimi ısınma konusundaki altyapı yetersizlikleri vuruyor!

Kentte 2016’nın son bölümünde ve 2017’nin ilk günlerinde etkisini artıran soğuğun gölgesinde birçok okulda doğalgaz sistemine geçiş süresinin uzaması nedeniyle öğrenciler 'titreyerek' ders alıyor!

Doğalgaza geçiş kararı nedeniyle kömürle ısınan petekler de devre dışı bırakılınca bazı okullarda zaman zaman eğitime ara da veriliyor.

Karabağlar’da Cumhuriyet İlkokulu, 75’inci Yıl Ortaokulu, Hüseyin Akdağ İlkokulu ve Seniha Mayda Ortaokulu’nda, Çiğli 75’inci Yıl Endüstri Meslek Lisesi, Narlıdere’deki Didem Işıklı İlkokulu ve Konak’taki Nevvar Salih İşgören İlkokulu’nda buz gibi sınıflarda ders işlenirken, Menderes Anadolu Lisesi’nde 2016 yılının Ocak ayında başlayan doğalgaz sistemine geçiş mesaisi bir türlü tamamlanamadığı Aralık ayı içinde yaklaşık 2 hafta ders işlenemedi.

Okullarda ısınma sorunu bir türlü çözülemeyince duruma veliler el koydu. Bu okulların birçoğunda velilerin aralarında para toplayarak klima aldıklarını öğrenildi.

Sorunun bir türlü çözülmemesine isyan eden velilerin çocukların sağlığı için çareyi işbirliğinde bulurken, süreçte öğrenciler büyük sıkıntı yaşarken idarecilerin ve öğretmenlerin kullandığı odalarda ısıtma problemi yaşanmamasına da tepki gösterdi.