GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Mayıs 2016 Perşembe 12:32

İzmir'de dolu şoku, sağanak kabusu!

Kentte öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış bir anda şiddetini artırdı. İzmir’e ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Hayat yarım saat içinde felç oldu!

EGEDESONSÖZ - Türkiye Cumartesi gününün ilk saatlerinde Batı Kıyıları’ndan başlayarak yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

İzmir’de haftasonu perdesini yağmurla açtı. Kentte yağışların Pazar günü de etkili olurken, en yüksek sıcaklıklar da 4 derece kadar düşüş gösterdi.

- FOTO GALERİ:  İZMİR'DE SAĞANAK SÜRPRİZ!

İzmir’de yeni haftada güneşin yüzünü göstermesiyle sıcaklıklar yeniden 26 derece baremine kadar çıktı ancak yağışlı hava Perşembe günü kente dönüş yaptı!

Gün ortasında bastıran sağanak yağış şiddetini bir anda artırarak doluya döndü. İzmir’e ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.

YAŞAMI FELÇ ETTİ
Kentte öğle saatlerinde başlayan yağış, etkisini arttırıp sağanağa döndü. Yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağmurda, özellikle Alsancak Semti'ndeki sokaklar suyla kaplandı. Araçlar su birikintilerinden güçlükle geçince, uzun kuyruklar oluştu. Bu da trafiğin kilitlenmesine yol açtı. Meteoroloji Müdürlüğü'nün sağanak yağmur uyarısına rağmen, gün boyu güneşli havaya aldanıp hazırlıksız yakalananlar da oldu. Birçok kişi, ıslanmaktan kurtulamadı. Bazı kişiler de apartman saçakları ve işyerlerinin tentelerinin altlarına girip ıslanmamaya çalıştı.

YAĞMUR TURİZM!
Bu arada 13 yaşlarında bir çocuğun yağan yağmuru ticarete dönüştürerek bisiklet selesinde ücret karşılığı vatandaşları karşıdan karşıya geçirmesi görenleri hem güldürdü hem şaşırttı.

Öte yandan İzmir’de yağışlar kısa sürecek. Meteorolojiden alınan bilgilere göre önümüzdeki 5 günlük periyotta sıcaklıklar hızla artış gösterecek. Hafta sonunu güneşli geçirecek kentte termometrelerin gelecek hafta 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor. (Haber Servisi, dha)