GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Nisan 2019 Pazar 09:14

İzmir’de dikkat çeken meclis üyesi: 25 kişiye karşı tek!

Narlıdere Belediye Meclisi’ne MHP listesinden giren AK Partili Reşat Konukçu’nun durumu dikkat çekiyor.  İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Türkiye’de rekor oy aldığı ilçelerin başında gelen Narlıdere’de belediye meclisine Cumhur İttifakı’nın tek temsilcisi olarak giren Konukçu, “Kentimizin menfaatlerini korumak için tek başımıza da kalsak mücadele edeceğiz. Gücümüz yeter mi yetmez mi o da tartışılır ama biz itirazımızı yapacağız, sözümüzü söyleyeceğiz” dedi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Süreç İzmir’de de yoğun bir şekilde ilerledi ve tamamlandı. Belediye başkanlıklarıyla beraber meclislerin yapısında da değişiklikler yaşandı.

4 dönemlik Abdül Batur idaresinin ardından Ali Engin’in yaklaşık yüzde 80’lik bir oy oranıyla rekor kırarak başkanlık koltuğuna oturduğu Narlıdere Belediyesi’nin oluşan yeni meclis yapısı da dikkat çekti. Başkanlık yarışına kıyasla yüzde 5’lik az bir oranla (yüzde 75 ile) yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ezici bir üstünlüğünün olduğu belediye meclisinde muhalif blokta sadece bir isim bulunuyor.

Başkan Engin ile birlikte 24 kişiyle temsil edilen CHP’ye karşılık sadece Cumhur İttifakı gereği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) listesinden meclise giren AK Partili Reşat Konukçu’nun durumu dikkat çekiyor.

TEK BAŞIMIZA DA KALSAK MÜCADELE EDECEĞİZ!
Tek başına muhalefet görevini üstlenen Konukçu kendisi özelinde açıklamalarda bulundu. MHP’den AK Parti’ye en kısa sürede döneceğini söyleyen Konukçu, üzerinde çok büyük bir sorumluluk olduğuna ve seçmenden aldığı oyun hakkını vermesi gerektiğine vurgu yaptı. Konukçu, “Narlıdere’nin menfaatlerini savunacağım. İktidarın doğrulara doğru yanlışlarına yanlış diyeceğim. Hepimiz Narlıdere’nin çıkarlarını düşünmek durumundayız. İlçemizde 7 bin 500 tane Cumhur İttifakı oyu var. Bu seçmenin sorumluluğu üzerimdedir. Bu insanların hakkını vermeliyim. Her zaman doğrunun yanındayız. İnanıyorum diğer arkadaşlarla uyumlu çalışacağız ve meclisteki herkes Narlıdere’nin çıkarlarını düşüneceklerdir. Kentimizin menfaatlerini korumak için tek başımıza da kalsak mücadele edeceğiz. Gücümüz yeter mi yetmez mi o da tartışılır ama biz itirazımızı yapacağız, sözümüzü söyleyeceğiz” dedi.