GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ağustos 2016 Salı 11:44

İzmir’de devlet büyüklerine hakaretten 4 tutuklama

İzmir'de sosyal medya üzerinden darbe girişiminin propagandasını yaptıkları ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. Seferihisar’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten gözaltına alınan kişi için aynı karar çıktı.

İZMİR - İzmir'in Torbalı ilçesinde, sosyal medya üzerinden FETÖ'nün darbe girişiminin propagandasını yaptıkları ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden Y.B. ve G.Ş'nin darbeye destek veren ve devlet büyüklerine hakaret içeren, T.A'nın ise FETÖ'nün elebaşı hakkında övücü paylaşımlar yaptıklarını tespit etti.

Polis, 3 zanlıyı gözaltına alırken, ev ve iş yerlerindeki dizüstü bilgisayar, bellek ve hafıza kartlarına incelemek üzere el koydu.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir'in Seferhisar ilçesinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, O.F'nin (36) sosyal paylaşım sitesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği belirlendi.

Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (a.a)