GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Şubat 2023 Pazartesi 10:06

İzmir'de deprem yası... Etkinlikler iptal!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle, İzmir'deki etkinlikler iptal edilmeye başlandı.

EGEDESONSÖZ - Sabah saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken deprem nedeniyle çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi. Gelen acı haberle birlikte bölgeye yardımlar gönderilmeye başlandı.

Depremin ardından İzmir'deki tüm etkinlikler iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenecek “Sanat Ekonomisi Forumu” iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda "Kahramanmaraş ve civar illerde yaşadığımız büyük afet nedeniyle bugün AASSM’de gerçekleştirilecek Sanat Ekonomisi Forumu  iptal edilmiştir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve kaybımızın artmamasını diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun."

Bornova Belediyesi'nden de etkinliklerin iptali ile ilgili ,'Geçmiş olsun Türkiye' etiketiyle paylaşım yapıldı. Duyuruda şöyle denildi:

"Bornova'da düzenlediğimiz etkinlikler yaşadığımız acı deprem nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir."

Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sebebiyle tüm kültür-sanat etkinliklerinin iptal edildiğini duyurdu.

Kahramanmaraş ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan depremler sebebiyle dayanışma seferberliği başlatan Çiğli Belediyesi, tüm kültür-sanat etkinliklerinin iptal edildiğini duyurdu. Çiğli Belediyesi ve Başkan Utku Gümrükçü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan deprem sebebiyle Belediyemize bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün planlaması dahilindeki panel, konser, tiyatro vb tüm etkinlikler ikinci bir açıklamaya kadar iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Ege Üniversitesi Senatosu, deprem gündemiyle toplanarak,üniversitede, yapılacak olan bilimsel etkinlik dışındaki tüm kültür, sanat, eğlence faaliyetlerinin iki hafta süreyle iptal edilmesine karar verdi.