GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Şubat 2017 Salı 08:32

İzmir’de defterdarlıktan satılık çocuk parkı!

İzmir Defterdarlığı 9 ilçede bulunan 25 taşınmaz mal ile ilgili satış, kiralama ve irtifak hakkı ihaleleri düzenliyor. İhaleye çıkarılan yerler arasında Buca ilçesinde bulunan bir çocuk parkının bulunması ise dikkat çekiyor.

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Defterdarlığı, 9 ilçede taşınmaz malların ihalesini yapacak. Defterdarlık, Torbalı, Konak, Buca, Gaziemir, Çiğli ve Bayraklı’da bulunan 20 taşınmaz malı satışa çıkarırken Seferihisar ve Menemen’de bulunan 4 taşınmazı irtifak hakkı ihalesine çıkıyor. Menderes’te bulunan bir taşınmaz ile ilgili ise kiralama ihalesi yapılması öngörülüyor.

Torbalı’nın Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan ve satışa konulan 9 parselin satışı ile yeni konut alanı için alan açılması öngörülürken Buca’nın İnönü Mahallesi’nde satışa çıkarılan yer şaşkınlık yarattı. Gediz Türk Telekom binasının hemen yanında ve Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin karşısında bulunan çocuk park alanı da satışa konuldu.

795 BİN TL’YE SATILACAK

Halkın nefes alma alanı olarak kullandığı ve çok sayıda ağacın bulunduğu çocuk park alanının imar durumu “sosyokültürel alan” olarak ilan edilirken alan da kültürel hizmet binaları, yurtlar, çocuk yuvaları, yaşlılar bakım evi, halk eğitim merkezleri, kütüphane sinema, tiyatro, konser salonları vb. tesisler yapılabilecek. 847 metrekare olan çocuk parkının satışından 795 bin TL gelir elde edilmesi öngörülüyor. Yoğun yapılaşmanın olduğu ve özellikle merkez bölgede yeşil alan sorunu yaşayan Buca’da yeşil alanın satışa konulmuş olması ise dikkat çekiyor.

8 TAKSİT İMKANI, 5 YIL VERGİDEN MUAFİYET

Defterdarlık tarafından yapılan ihaleden toplam 14 milyon 782 bin TL gelir elde edilmesi öngörülürken satış yapılacak alanlar ile ilgili 8 taksit imkanı ve 5 yıl emlak vergisinden muafiyet imkanından yararlanabilecek. Satışlar 6-7 Mart tarihleri arasında İzmir Defterdarlığı’nda yapılacak.