GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mart 2018 Cuma 09:31

İzmir'de DEAŞ operasyonu: Teröristin maskesi düştü!

Tire ilçesinde terör örgütü DEAŞ propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Suriyeli tutuklandı. Teröristin kendisini inşaat işçisi olarak tanıttığı bildirildi. PKK'ya yapılan ikinci dalga operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Tire ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan Suriyeli tutuklandı. 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye'deki çatışma bölgelerinde terör örgütü DEAŞ içinde faaliyet yürüttüğü ve propagandasını yaptığı iddia edilen bir kişinin Tire'ye geldiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Kendisini inşaat işçisi olarak tanıtan T.E, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Tire Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan T.E, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. 

36 GÖZALTI DAHA
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ile Mit Bölge Başkanlığı ekipleri, nevruz öncesi dün gerçekleştirilen ve 61 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonun devamı olarak bu sabah ikinci bir operasyon yaptı. Kent merkezi ile Seferihisar, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Çeşme ilçelerinde eş zamanlı yapılan baskılarda, PKK/KCK üyesi oldukları öne sürülen 36 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 ruhsatsız tabanca, av tüfeği, bunlara ait çok sayıda mermi, terör örgütünü simgeleyen malzemeler, dijital ve yazılı dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyon kapsamında 9 şüphelinin arandığı belirtildi.

PKK OPERASYONUNDA ARANAN FETÖ ÜYESİ ÇIKTI
İzmir'de, polisin nevruz öncesi düzenlediği ve terör örgütü PKK/KCK üyelerinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin önemli detay ortaya çıktı. Polisin operasyon düzenlediği apartmanda oturanlardan 1 kişi, ekipleri görünce kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu yakalanan ve PKK üyeleriyle aynı apartmanda oturan kişinin, 'FETÖ üyeliği' gerekçesiyle ihraç edilen öğretmenlerden Z.A. olduğu belirlendi. Eşi de 'FETÖ üyeliği'nden tutuklu bulunan Z.A.'nın emniyette arama kaydının bulunduğu öğrenildi.

'SON TERÖRİSTE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
Öte yandan nevruz öncesi kentte her önlemi en ince ayrıntısına kadar düşünüp, aldıklarını vurgulayan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Hangi örgüt olursa olsun; son terörist temizleninceye kadar mücadelemiz aralıksız sürecek" dedi. (AA, DHA)