GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ağustos 2024 Perşembe 13:24

İzmir'de çöp krizi... Sendikadan büyükşehire 'masa' çağrısı!

İzmir'de yaşanan çöp krizi hakkında konuşan  2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “Bizim talebimizi yerine getirmiyorlar. Göreve Cemil Başkanın gelmesi ile şirkette olan görevlendirme, vasıflama gibi yazıların hepsi geri çekildi. Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Hanım 'bir daha vasıf yazısı yazamayız' dedi. Biz beklemedeyiz. Bizim talebimiz yerine gelene kadar bu eylem bitmeyecek. Sorunu müzakere masasında bu işi çözmek istiyoruz. Kaosun ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ bünyesinde çalışan Kent Temizliği Şube Müdürlüğü’nde görevli temizlik işçileri  ile İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında yaşanan ‘vasıf’ anlaşmazlığı yaşanmıştı.

Süreç sonrası Genel İş İzmir 2 Nolu Şubeye bağlı 60 işçi iş bırakma kararı alırken 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül açıklamalarda bulundu.

SENDİKA OLARAK YANLARINDA DURUYORUZ
Süreç hakkında bilgi veren 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, “Burada 4 yıldır vasıflı servis çalışan arkadaşlarımız var. Çöp taksileri neredeyse herkes bilir. Onların arkasında görev yapan arkadaşlarımızın B grubunda olması lazım. Yani ücretleri farklı olması lazım ve unvanlarının da olması lazım. Artı olarak içlerinde şoförlük yapan arkadaşlarımız da var. Ama buradaki şoför arkadaşlarımızın gruplarını vermiyorlar. Bu araçların arkasında  tazyikli suyla  yıkama yapan arkadaşlarımız var, bunların da vasıfları verilmesi gerekiyor. Vermiyorlardı. Ocak ayındayken 'eylem yapacağız' dedik ve istediğimizi aldık. Bütün arkadaşlarımızın toplamda farklı birimlerden 230 arkadaşımızın vasfı yazıldı. Göreve Cemil Başkanın gelmesi ile şirkette olan görevlendirme, vasıflama gibi yazıların hepsi geri çekildi.  Geri çektiği için biz de gittik, 'bunları inceleyin, içerisinde usulsüzlük olanlar varsa iptal edin ancak yoksa hepsini gönderin' dedik. Bunu Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Hanım’a ilettik.  Ancak arkadaşlarımızın dört aylık talepleri yerine gelmedi. Verilmiyorsa biz de araç arkasını yapmıyoruz, sadece süpürgemizi yapacağız dedik ve araç arkası personellerimiz işlerini bıraktılar” ifadelerini kullandı.

'BİR DAHA YAZI YAZMAYIZ' DEDİLER
Talebin yerine getirilene kadar eylemlere devam edileceğini belirten Gül, “Bizim talebimizi yerine getirmiyorlar. Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Hanım 'bir daha vasıf yazısı yazamayız' dedi. Biz beklemedeyiz. Bizim talebimiz yerine gelene kadar bu eylem bitmeyecek. Sorunu müzakere masasında bu işi çözmek istiyoruz. Kaosun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu kadar sorun sıkıntımız varken böyle ufak sorunlarla  belediyemizin bu işlerinde  oyalanmasını  ve zarar görmesini istemiyoruz” dedi.