GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Aralık 2020 Cuma 08:10

İzmir'de çifte sahte içki baskını... Yılbaşını zehir edeceklerdi!

İzmir'de yılbaşı öncesi düzenlenen sahte içki operasyonlarında binlerce litreler etil alkol ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Menderes Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir evde sahte içki üretimi yapıldığı bilgisi aldı. Bunun üzerine söz konusu evi takibe alan ekipler, bir süre sonra operasyon düzenledi. Eve düzenlenen operasyonda M.G. gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda 5 ve 220 litrelik bidonlar halinde toplam 11 bin 200 litre sahte içki ele geçirildi.

Sahte içkiler imha edilmek üzere jandarma ekiplerince alınırken, gözaltına alınan M.G. ise karakola götürüldü.

ÜRETİM TESİSİ KURMUŞLAR!
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, üretim tesisinde damıtma makinesi kullanılarak piyasaya sahte içki sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Araştırma sonucu 7 şüpheliye ait 4 depoya operasyon düzenlendi. 

Aramalarda 10 bin 750 litre etil alkol ile 4'ü 10'ar tonluk, 2'si 5'er tonluk 6 tank, bir damıtma makinesi, 6 bin kapak, bin 210 boş şişe, çok sayıda etiket ile alkolmetre ele geçirildi. 

Gözaltına alınan 7 şüpheli emniyete götürüldü. 

KONAK'TA 16 BİN 600 LİTRE ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda Bahçelievler Mahallesi'ndeki iş yerinde etil alkol bulunduğunun belirlenmesi üzerine operasyon düzenlendi. 

Operasyonda 5'er litrelik plastik bidonlarda 16 bin 600 litre etil alkol ele geçirildi. 

İş yeri sahibi hakkında işlem başlatıldı.  (AA/DHA)