GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ocak 2017 Perşembe 14:25

İzmir’de çifte FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Örgütte, polislerden sorumlu "hususi" olarak anılan sözde 5 yöneticinin de yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı. Ödemiş’te de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 13 adrese "Turan 1" adıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütte, polislerden sorumlu "hususi" olarak anılan sözde 5 yöneticinin de yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yakalama ve gözaltı kararı bulunan 31 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon başlattı.

Operasyonda, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle ihraç edilen polislerin de olduğu 24 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan 5 şüphelinin, örgütün, istihbarat, terörle mücadele ve güvenlik şubede görevli örgüt üyesi polislerden sorumlu "Hususi"ler oldukları belirtildi.

Gözaltına alınan zanlılar ifade işlemleri için emniyete götürülürken, firarilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

TURAN 1 BASKINI!
Beydağ ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 4'ü kadın 10 kişi gözaltına alındı.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 13 adrese "Turan 1" adıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 4'ü kadın 10 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, dijital verilere el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin örgüte eleman kazandırdıkları ve örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edildi. (AA)