GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Aralık 2018 Çarşamba 16:03

İzmir’de CHP ve İYİ Parti buluşması: Başkanlardan ittifak mesajları!

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, CHP İl Başkanı Yücel’i makamında ağırladı. Kırkpınar, “CHP’nin cumhuriyet değerlerine sahip mücadelesini takdirle karşılıyorum. Önümüzdeki süreçte bir araya gelmemizin elzem olduğunu iddia ediyorum” derken Yücel ise, “Buna isterseniz ittifak, dayanışma, birliktelik, gönül bağı dersiniz, bunu tanımlamak ya da isimlendirmek çok önemli değil. Ancak biz İYİ Parti’nin de ülkemizin geleceği konusunda CHP ile aynı çizgide aynı hassasiyetleri taşıdığını biliyoruz. Biz belli hassasiyetler noktasında zaten örtüşüyoruz” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı makamında ziyaret etti.

İYİ Partili Kırkpınar’ın göreve atanması sonrasında gerçekleşen buluşmanın ‘hayırlı olsun’ ziyareti çerçevesinde yapıldığı belirtildi.  Ayrıca genel merkezler arasında ittifak görüşmeleri sürdürülürken yerelde yapılan ve iki partinin il yöneticilerinin katıldığı buluşmada başkanlar önemli mesajlar verdi.

İYİ PARTİ’NİN ÖNEMLİ BİR MİSYONU VAR!
Buluşmada ilk olarak CHP’li Yücel söz aldı ve “Almış olduğunuz görevde size ve teşkilatınıza başarılar dilerim. Ziyaret konusunda biraz geç kaldık ama ülke gündemi malum. Süreç çok yoğun ve sürekli hızlanıyor.  İYİ Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde hukuk üstünlüğü, cumhuriyetin korunması ve kollanmasında önemli bir misyonu olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da çıkmış olduğunuz yolda, almış olduğunuz görevde size başarılar diliyoruz. Partiniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

BİR ARAYA GELMEMİZİN ELZEM!
İYİ Partili Kırkıpınar, “Çok teşekkür ediyorum. CHP’li yöneticilerim ayağınıza sağlık. Bu nazik ziyaretiniz için yönetim kurulum adına teşekkür arz ediyorum. Ülke çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu süreci el birliği ve iş birliğiyle atlatacağımızı düşünüyorum. 1 Nisan sabahı inşallah Türkiye’nin bu yaşadığı sıkıntılı süreçten kurtulmasının müjdeci ilk günü olur. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel değerlerine ve onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak için Türk siyasetinde henüz 14’üncü ayına dahi girmemiş fakat parlamentoda temsil edilen yurtseverlerin, milliyetperverlerin bir araya gelerek, ülkenin geleceği için iddiası ve projeleri olan bir partiyiz. Mesele ülke yönetimine talip olmaktan çok ülke meselelerine çözüm bulmak odaklıdır. Atatürk tarafından kurulmuş bir siyasi parti olarak CHP’nin cumhuriyet değerlerine sahip çıkma arzusu ve mücadelesini takdirle karşılıyorum. Gelecek, ülke hepimizin. Koskoca bir imparatorluktan bir cumhuriyet ortaya çıktı. Bunu kuran ruhla önümüzdeki süreçte bu birlik ve beraberliğimizi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve üzerinde yaşayan milletin sonsuza kadar bu topraklara sahip olması duygusuyla bir araya gelmemizin elzem olduğunu iddia ediyorum. Çünkü ekonomik sıkıntılar aşılabilir. Ülkenin çeşitli sebeplerle düştüğü sıkıntılar aşılabilir ama bu ülkenin kutuplaşmayı aşacağı bir tek durum var.  O da; bu ülkeye gerçekten sahip çıkma arzusu içinde olup da siyasi mücadeleyi veren grupların, partilerin bir araya gelmesi lazım. Ayrıştırmaya çare bulamazsanız, ayrıştırmayı daha da derinleştirirseniz toplumsal bir çözülme başlar. Bu da bu cennet vatana göz dikenlerin işini kolaylaştırır. Her vatanseverin mutlak suretle bir arada olması lazım” dedi.

İTTİFAK, DAYANIŞMA, BİRLİKTELİK, GÖNÜL BAĞI DERSİNİZ, İSİMLENDİRMEK ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL!
İttifaka dair yöneltilen soru üzerine konuşan CHP’li Yücel, “Bu görüşme bir ittifak görüşmesi değil. Önce onu söyleyeyim. Bu ziyaret bir nezaket ziyaretidir. Genel merkez düzeyinde genel başkanlarımızın bu konuda görüşmeleri zaten oluyor. Ancak bu ülkenin geleceğini, kaderini, bekasını, Atatürk ilke ve devrimlerinin devamını düşünen herkes zaten bir beraberlik içine giriyor seçim sürecinde. Buna isterseniz ittifak, dayanışma, birliktelik, gönül bağı dersiniz, bunu tanımlamak ya da isimlendirmek çok önemli değil. Ancak biz İYİ Parti’nin de ülkemizin geleceği konusunda CHP ile aynı çizgide aynı hassasiyetleri taşıdığını biliyoruz. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu süreç hızlanmadan önce ‘hayırlı olsun’ dilemeye geldik, hem de fikir alışverişi yapalım dedik. Bu görüşmenin altında, üstünde, önünde, arkasında bir anlam aramak ve yüklemek çok doğru değil. Bizim bir takım hassasiyetlerimiz var. İYİ Parti’nin bir takım hassasiyetleri var. Biz belli hassasiyetler noktasında zaten örtüşüyoruz” açıklamasında bulundu.

İKİ BAŞKANDAN ZEYBEKCİ AÇIKLAMASI!
AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki adayı Nihat Zeybekci özelinde konuşan iki başkan net mesajlar verdi. ‘Nihat Zeybekci’nin aday olmasını nasıl buldunuz?’ sorusu karşısında konuşan İYİ Partili Kırkpınar, “Cumhur İttifakının adayını bizim değil, İzmir’in nasıl bulduğu önemli” dedi. CHP’li Yücel de aynı soru karşısında, “Aynı fikirdeyiz. Seçmenin, İzmir’in düşüncesi önemli. Elbette her siyasi partinin hedefleri vardır. AK Parti’nin de İzmir’le ilgili düşüncelerini, beklentilerini biliyoruz. Ancak bizim İzmir’le ilgili düşüncemiz; İzmir her zaman cumhuriyetin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, hoşgörünün, çeşitliliğin, renkliliğin merkezi olmuştur. İzmir’in bu duruşundan taviz vereceğini ben düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR’DAN ESKİ PARTİSİNE İLGİNÇ GÖNDERME: MHP’DE SİYASET YAPMADIM!
Kırkpınar ayrıca, ‘yıllarca MHP’nin içinde siyaset yaptınız. Tabanı tanıyan birisi olarak oradan İYİ Parti’ye oy geçer mi?’ sorusunu da yanıtladı. Kırkpınar, “MHP’de uzun yıllar siyaset de, yöneticilik de yapmadım. Bir kere il başkan adayı oldum. Ama ülkü ocaklarında bulundunuz mu?’ derseniz evet! 18 yaşında ben ülkü ocaklıydım. Ülkü ocaklı olmak farklı MHP’li olmak farklı bir şey! Tabanı ben biliyorum ama saray Türkiye’de 3 günde bir yoklama yaptırıyor. Herhalde İzmir’de de yaptırıyordur. Onlar ne çıktığını görmüşlerdir. Ona göre tedbir alırlar ama tedbirleri yeterli olmayacak bu sefer. Halkın kararı belli” açıklamasını yaptı.