GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Temmuz 2017 Pazartesi 11:52

İzmir'de CHP’li vekilin eşinden liste isyanı: Bırakın artık!

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır askıda olan üye listelerinin delege çalışması yapmak isteyenlere açık olması gerektiğini vurgularken, “Askıya çıkan listelerin fotokopisini veremeyebilirsiniz eyvallah, ama bırakın resimlerini çeksinler, üyelere gidip çalışsınlar” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi ve Parti Okulu’nun İzmir 1’inci Bölge Koordinatörü Tülay Bayır kongre sürecine ilişkin çarpıcı bir çıkışa imza attı.

Üye çizelgelerinin bir hafta ertelemeyle 10 Temmuz 2017 tarihi itibariyle ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılmasının ve itiraz sürelerinin başlamasının ardından delege çalışmaları için engelleme yapıldığını ima eden Bayır sosyal medya hesabından adeta isyan etti.

Bayır, ilçe yönetim kurullarının kararına karşı itirazcıların il yönetim kuruluna itirazının ve ilçe başkanlıklarının itiraz hakkında değerlendirme ile görüşlerini il başkanlığına aktarmasının son günü olan 30 Temmuz öncesinde partinin eski sistemine eleştiri getirirken öneride de bulundu.

BIRAKIN ARTIK!
Bayır, delege çalışması yapmak isteyen üyelerin listelerin gizlenmesi yönündeki şikayetlerinin yanlış anlaşıldığını umduğunu söylerken önemli açıklamalarda bulundu. Bayır, “Askıya çıkan listelerin fotokopisini veremeyebilirsiniz eyvallah, ama bırakın resimlerini çeksinler, üyelere gidip çalışsınlar. Bırakın artık üyeleri kimi istiyorlarsa seçsinler, bırakın artık şu eski sistemi tek listeyle seçime girip insanları küstürmeyin, bırakın aday olacaklar kendilerini üyeye anlatsın, üyede kendi iradesiyle seçsin, unutmayın bizim bu dönemde kimseyi kaybetme lüksümüz yok, ben inanıyorum ki şikayette bulunan üyeler yanlış anlamışlar. Herkese listelerin resim çekmelerine izin veriliyor” dedi. 

ÇARŞAF LİSTE İSTİYORUM!
Ayrıca delege seçimleri için de öneri getiren Bayır, yönteme ilişkin, “Delege seçimlerinde çarşaf liste istiyorum” vurgusu yaptı.