GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Eylül 2024 Salı 14:51

İzmir'de CHP ilçe başkanının aracına silahlı saldırı: 2 gözaltı!

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın park halindeki otomobiline silahlı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili Kemalpaşa Belediyesi eski çalışanlarından E.Ç. (36) ile A.Y. (35), gözaltına alındı.

EGEDESONSÖZ - Olay gece 03.00 sıralarında meydana geldi.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’a ait otomobili kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunladı. Yılmaz’ın evinin önünde meydana gelen olayın ardından saldırganlar kaçtı. Silah seslerini duyan Yılmaz'ın dışarıya çıkıp, kontrol ettiği otomobilinde hasar meydana geldiğini belirledi. Polis, Yılmaz'ın şikayeti üzerine saldırıyla ilgili inceleme başlattı.

Olay yerinde yapılan incelemede Yılmaz'ın aracına 6 merminin isabet ettiği, 12 boş kovan olduğu tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, 3 Ağustos'ta Kemalpaşa Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerden bazılarının önceki gün CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bekel'i makamında tehdit edip, odadaki eşyalara zarar verdiğini, aynı kişilerin Yılmaz'ı da tehdit ettiklerini belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, olayla ilgili Kemalpaşa Belediyesi eski çalışanlarından E.Ç. ile A.Y.'yı gözaltına aldı.

BAŞKAN YILMAZ'IN AÇIKLAMASI
Başkan Ahmet Yılmaz konuya ilişkin ilçe binasında bir basın açıklaması yaptı.

Yılmaz, gerekli soruşturma sürecinin devam ettiğini belirterek ilgi ve alakaları dolayısıyla ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Başkan Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece saatlerinde aracıma yönelik yapılmış bu saldırının, dün itibariyle başlamış ve bitmiş bir olaydan ibaret olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Özellikle son birkaç aydır şahsıma yönelik hedef göstermeler bu süreci hazırlamıştır. Bu menfur saldırıyı CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'a yönelik değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz."  (AA, DHA, Haber Merkezi)