GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ocak 2019 Salı 15:58

İzmir’de CHP’den AK Parti’ye 'Roman' çalımı: 250 kişi transfer oldu!

Karşıyaka’nın Örnekköy Mahallesi’nde yaşayan 250 AK Parti üyesi Roman vatandaş CHP’ye geçti. CHP İlçe Başkanı Yıldırım ve CHP İzmir Milletvekili Purçu transfer hamlesinde aktif rol aldı. Purçu partiye katılımın toplam 400 olduğunu aktarırken, İlçe Başkanı Yıldırım, “Katılım bu sayıyla sınırlı kalmayacak” dedi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Örgütü’nden, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde flaş bir hamle geldi.  İlçede AK Parti’nin güçlü olarak gösterildiği Örnekköy Mahallesi’ndeki bir kısım Roman vatandaş CHP’ye katıldı.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun aktif rol aldığı transfer çalışması kapsamında 250 AK Parti üyesi yeni dönemde CHP saflarında yürütülen kampanya sürecinde yer alacak. Bu geçişler 31 Mart yerel seçimleri sürecine girildiği bugünlerde CHP’nin AK Parti’ye çalımı olarak değerlendirildi.

250’Sİ AK PARTİLİ TOPLAM 400 KİŞİ CHP’YE GEÇTİ!
Konuyla ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Romanlar artık yavaş yavaş gerçeği görmeye başladı. AKP’li vatandaşlar, ‘vekilim biz artık uyandık. Arkandan geleceğiz. Fakat biz AKP’ye üyeyiz, sildiremiyoruz. Bunu nasıl yapacağız?’ dediler. ‘Tamam ben size yardımcı olayım’ dedim. 250 vatandaş istifa dilekçelerini hazırladı ve verdi. CHP’ye geçtiler. Sonra onlar 150 kişi daha eklendi. 400 kişi CHP’ye geçti. Bunların 250’si AKP üyesi. Sivil toplum örgütlerimiz Türkiye’nin her yerinde CHP’ye katılımla ilgili yoğun bir çalışma yapıyorlar. Bunu belediye seçimleri döneminde genel başkanımızın da katılacağı büyük üye organizasyonları yapacağız. Binlerce roman kardeşimizi CHP çatısı altına alacağız” diye konuştu.  

GEÇENLER GERÇEKTEN AK PARTİLİYDİ!
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da,  “Bu çok önemli bir gelişme. Karşıyaka’da bizim bugüne kadar en düşük oy aldığımız mahalle Roman mahallesiydi. Ciddi bir miktarda bir geçiş oldu. Hepsi gerçekten AK Partiliydi. İstifa dilekçelerini bize getirdiler ve CHP’ye toplu olarak geçiş yaptılar. Bu sayı 250 ile sınırlı kalmayacak. Oraya ciddi yatırım yapıyoruz. CHP varsa her kesim için var. Biz Roman vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları biliyoruz. Bugüne kadar AK Parti hükümeti tarafından kendilerinin de ifadesiyle kandırıldılar. Kendilerine verilen hiçbir vaat tutulmadı. Partimize toplu olarak geçtiler. Biz de vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.