GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Ocak 2018 Pazartesi 12:25

İzmir'de 'çevreci' hamle: Taksilerde büyük dönüşüm başlıyor!

Dün yapılan seçimlerde 4. kez ipi göğüsleyen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Celil Anık, açıklamalarda bulundu. Anık, İzmir'deki taksilerin elektrikli taksi olarak dönüşümünü gerçekleştireceklerini söyledi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(İESOB)’ne bağlı İzmir Taksiciler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda mevcut başkan Celil Anık ile dördüncü kez ‘yola devam’ kararı alındı.

Anık, yeni dönem için taksici esnafının birinci sorununun Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olduğunu, otobüs ve minübüslerden % 4-8 arası alınırken taksicilerden % 45 oranında vergi alındığını ifade etti.

TAKSİLER ‘ELEKTRİKLİ’ OLUYOR
Anık, “Bu yeni dönemde çözmemiz gereken acil sorunlarımızın başında taksici esnafımızdan alınan %45 ÖTV vergisi. Çok yüksek bu vergi, olacak gibi değil. En kısa sürede ilgili Bakanlık ile görüşerek bu vergiyi en azından %25’e düşürmek gibi bir çalışmamız olacak. İkinci yapacağımız çalışma ise elektrikli arabalar. Bir grup ile görüştük çok yüksek fiyat verdiler. Çok yüksek başka markalarla görüşüyoruz. Bu projeyi de en kısa sürede hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.