GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Haziran 2016 Pazartesi 07:15

İzmir’de 'cehennem' haftası: Hayati uyarılara dikkat!

Kente kuvvetli sıcak hava dalgasıyla kavrulacak. Termometrelerin 40 derecenin üzerine çıkacağı haftada kurumlardan hayati uyarılar geldi.

EGEDESONSÖZ - İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi illeri pazartesi günü Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisiyle kavrulacak.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, pazartesi mevsim normallerinin 10 derece üstünde 41 derece sıcaklığa ulaşacak. Kentte, sıcaklığın en son 1982 ve 2007 yıllarında 41.3 dereceye ulaştığı öğrenildi.

- DENİZLİ 44 DERECEYİ GÖRDÜ!... 

- BUZDOLABINDAN SANDALLA KANAL GEZİSİ!

TORBALI’DA 44 DERECE
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıktı. İzmir'de, bu değerler Konak Meydanı gibi kıyı kesimlerinde 37 dereceye ulaştı. Ancak, hissedilen ise 39 derece oldu. Buca ve Adnan Menderes Havalimanı'nda sıcaklık 41 dereceyi buldu. Pazar günü 45.3 dereceyle Türkiye'deki en sıcak bölge olan Torbalı'daki değer bugün de gölgede 44 dereceye çıktı.

İzmir'in yanı sıra Manisa kent merkezi 42, Akhisar, Salihli ilçeleri 43, Aydın 43, kuzey bölümlerdeki Balıkesir 39, Çanakkale'de de 37 derece sıcaklık değerleri ölçüldü.

HALK GÖLGELİKLERE KOŞTU
İzmir'de her gün binlerce kişinin geçtiği tarihi Saat Kulesi'nin de bulunduğu Konak Meydanı, bugün oldukça ıssızdı. Meydanı ziyaret eden ya da işlerinden dolayı bölgeden geçmek zorunda kalan az sayıdaki kişi de gölgeliklerde serinlemeye çalıştı. Bazı kişiler, güneşin direkt ışınlarından şemsiye ya da şapkayla korundu. Meydandaki süs havuzu, serinlemek isteyen çocukların akınına uğradı. Çocuklar, bacaklarını suya sokup serinledi, büyükler ise serinlemek adına ellerini ve yüzlerini yıkadı.

Kentte hafta boyunca en yüksek sıcaklıklar gündüz 40, gece de 26 derecenin altına inmeyecek. Nem oranının yüzde 28’lere ineceği periyotta Meteoroloji yetkililerinin uyarısı üzerine İzmir Valiliği, bir dizi önlem aldı.

Pazartesi günü, vatandaşların sıcak çarpması yaşama ihtimaline karşı tüm hastaneler ile sağlık kurumları uyarıldı. Tüm kurumların gerekli tedbirleri alması istendi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan görevlilerin idari izinli sayılacakları açıklandı. Ayrıca uzmanlar, 12.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşların doğrudan güneş ışınlarından kaçınmalarını, gölge yerleri tercih etmeleri konusunda uyarısında bulundu. (Haber servisi, dha)