GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Temmuz 2016 Çarşamba 08:54

İzmir'de 'can dostlar'ın su çaresizliği

İzmir'in Alsancak semtinde kavurucu yaz sıcaklarında susuz kalan bir sokak köpeğinin, yakındaki inşaattan yola sızan çamurlu sudan içerek susuzluğunu gidermeye çalışması, görenleri üzdü. Hayvanseverler, bu sıcak yaz günlerinde hayvanların susuz kalmaması için biraz daha duyarlı olunmasını istedi.

 

İzmir'de hayvanseverlerin ve belediyelerin çağrılarına, mücadelelerine rağmen aşırı sıcakların etkili olduğu yaz günlerinde, sokak hayvanlarının su sorunu devam ediyor. Susuzluk, kent genelinde yaşayan binlerce sokak hayvanını tehdit ediyor. Kaldırımlar,  yarı baygın yatan köpeklerle dolarken, Alsancak semtinde Atatürk Caddesi üzerinde, yol kenarında susuzluktan kavrulan bir sokak köpeğinin, çevredeki inşattan kızgın asfalta sızan çamurlu sulardan içmesi, yaşadıkları susuzluğu çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. 

Hayvanseverler, hiç olmazsa bu sıcak günlerde biraz daha duyarlı olunmasını isteyerek, "Herkes ister işyeri, ister evinin önü olsun, mutlaka sokakta yaşayan canlılar için kap içinde su bulundursun" çağrısı yaptı. Özelikle bayram tatili nedeniyle kentin boşalmasının, sokak hayvanları için susuzluk tehlikesini arttırabileceğine de vurgu yapıldı. (dha)