GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ekim 2020 Salı 16:13

İzmir'de bir mahalle korona belası ile boğuşuyor... 'Kırmızı' Hilal!

İzmir'in Konak İlçesine bağlı Hilal Mahallesi Muhtarı Ali Pekgökçen, "Bugün ciddi bir azalma yaşadık. Pazar günü vaka sayısı 106'dı çıkmıştı, dün bu rakam 98'e düştü, bugün ise sayı 37'lere kadar gerilemiş durumda" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul'da vaka oranlarının tırmanışa geçtiğini açıklamasının ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de kentte vaka oranlarında ciddi bir artışın olduğunu belirtmişti.

İzmir'in merkezi mahallelerinden biri olan Hilal Mahallesi'nde ise yüksek vaka sayıları dikkat çekti. Hilal Mahalle Muhtarı Ali Pekgökçen üç gün öncesine kadar 2 bin 462 nüfusu olan mahallede pozitif çıkan kişi sayısının 106 olduğunu, ancak çalışmalar sayesinde bu sayıların 36'ya kadar düştüğünü söyledi. Pekgökçen; "Bugün ciddi bir azalma yaşadık. Pazar günü vaka sayısı 106'dı çıkmıştı, dün bu rakam 98'e düştü, bugün ise sayı 37'lere kadar gerilemiş durumda. Mahallemizde şu an uygulanan bir karantina işlemi bulunmamakta, pozitif çıkan vatandaşlarımız kendi evlerinde tedavilerini sürdürüyor" dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Pekgökçen; "Biz mahallede bulunan pozitif vakaları evlerinden çıkarmıyoruz. Bende dâhil olmak üzere bütün mahalle halkımız bu konuda oldukça duyarlı davrandı, vatandaşlarımızın dışarı çıkmamaları için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.