GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Aralık 2022 Çarşamba 14:36

İzmir’de bir köy istismarı seyretmişti… Tanığa 'tehdit' iddiası!

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yüzde 50 engelli raporu olan Ş.M.’nin 12 yaşından bu yana cinsel istismara uğraması ile ilgili olarak yürüyen dava tutuklanan bulunmaz iken dava tanıklardan olan mağdurun halası İ.M. sanıkların tehdidine uğradığını iddia etti. İ.M. ayrıca can güvenliğinin olmadığı gerekçesi ile emniyetten koruma talep etti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ödemiş’in Ovakent Mahallesi’nde yaşayan ve yüzde 50 zihinsel engelli raporu bulunan Ş.M. isimli bir erkeği, çocuk yaşlardan başlayarak istismar ettikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma ile ilgili olarak süreç devam ediyor.

Tutuksuz bulunan sanıklar ile ilgili olarak tanık ifadesi veren mağdur Ş.M.’nin halası İ.M., Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak sanıkların tehdidine uğradığını belirterek şikayetçi oldu.

İFADESİNİ GERİ ÇEKMEZSE KÖTÜ OLACAK
İ.M. ifadesinde “Ben Ovakent Mahallesi’nde meydana gelen cinsel istismar olayı ile ilgili olarak tanık sıfatıyla mahkemede ifade verdim. 01.12.2022 günü akşam saatlerinde eşim M.M. evimizde bana hitaben ‘O.Ç ve S. B isimli şahıslar, S. V. isimli şahsa ifadeni geri çekmezsen bana elektrik vermeyecekler’ diye söyledi dedi. Eşim ile S.V. iş komşusudur. Eşim iş yerinin elektriğini S.V.'den almaktadır. Bunun üzerine 01.12.2022 günü akşam saatlerinde S.V’nin dükkânına gittim. Kendisiyle görüştüm. Kendisi bana ‘O. ile S. beni telefon ile aradı, hatta bir ara bana O.Ç.  bir rapor gösterdi, bu raporda bu davayı kazanacaklarına dair yazı olduğunu söylediler. İ.’ ye söyle, verdiği ifadeyi geri çekmezse sonu kötü olacak, zaten rapor da aleyhlerine çıktı, hatta ifadesini geri çekmezse kocasına verdiğin elektriği de keseceksin’ dediklerini bana söyledi” dedi.

Kendisine zarar verileceğinden korktuğunu söyleyen İ.M. şunları söyledi:

“Bu konuşma anında yanımızda eşim M.M  ve S.V.’nin eşi M. isimli kadın vardı. Bu konuşmalarımıza bunlar şahit oldu. O.Ç. ve S.B. birebir olarak bana herhangi bir şey söylemediler. S.V.’nin yanında bana iletilmek üzere ifademi geri çekmezsem sonumun kötü olacağını söylemişler ve eşimin dükkânının elektriğini bundan sonra vermemesini söylemişler. S.V. sadece bu durumu bana iletti, bana karşı tehdit içerikli herhangi bir söz veya davranışta bulunmadı. Bu olaydan dolayı O.Ç ve S.B isimli şahıslardan şikayetçi ve davacıyım. Bana zarar verebileceklerini düşünüyorum. Koruma ve tedbir kararı istiyorum”