GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Kasım 2022 Cuma 10:38

İzmir’de bir kadının adalet çığlığı… Öldürülmek istemiyorum!

İzmir’de, ayrıldığı erkek Hasan Hüseyin Karakuş tarafından darp edildiğini söyleyen Tuğçe Derin, 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde adalet istediğini dile getirerek, “Evime gelip camımı taşladı daha bir hafta öncesine kadar adliyenin ortasında bana saldırdı. Elektronik kelepçe varken bile geliyordu. Benim illahi öldürülmem mi gerekiyor” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde, dayanışma ve mücadele vurgusu yapmak için Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar bir araya gelip taleplerini dile getiriyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ekim ayı raporuna göre, Türkiye’de 34 kadın öldürüldü, 26 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

TUĞÇE DERİN’DEN ADALET ÇAĞRISI
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yaşadıklarını Egedesonsöz’e anlatan Tuğçe Derin, ayrıldığı erkek Hasan Hüseyin Karakuş tarafından darp edildi ve yıllardır tehdit ediliyor.

İzmir-Bornova’da eşinden boşandıktan sonra kendi hayatını kurup kızıyla yaşam mücadelesi veren 33 yaşındaki Tuğçe Derin bir süre önce tanıştığı erkek arkadaşının Fransız uyruklu başka bir kadınla evli olduğunu öğrenince ayrılmak istedi.

Birlikteliğe başladıktan bir süre sonra illegal bir iş yaptığını yani kara para aklığını öğrendim diyen Derin, “Ben başkasıyla evlendim, evli olduğum halde beni tehdit ediyor. Evimi taşlıyor, işyerindeki kişileri tehdit ediyor. Hasta ve tedavi olmuyor. Şizofreni hastalığı var. ‘Çocuğunu ve anneni öldürürüm’ diye tehdit ediyor” dedi.

ELEKTRONİK KELEPÇEYE RAĞMEN GELİP TEHDİT ETTİ
Derin “Her gün ölümle tehdit ediliyorum. Bu yasalar değişmediği sürece daha çok kadın ölür. Çünkü hiçbir şey yapamıyoruz. Çünkü adam geliyor hayatımıza çöküyor ve hiçbir şekilde ceza almıyor. Burası muz cumhuriyeti mi? Bizim canımız biz ölünce mi kıymetli oluyor anlamadım. Uzaklaştırma kararı aldırdım defalarca ihlalden cezaevine girdi.  Elektronik kelepçe vardı ona rağmen 50- 60 kere geldi. Daha geçen hafta adliyenin ortasında bana saldırdı Şahıs bir iki defa içeri girip çıkınca bana bir şey olmaz diyordu ceza almıyor.  İllaha öldürülmem mi gerekiyor onu mu bekleyelim. Adalet yok. Adalet istiyorum. Saldırıdan sonra hiçbir ceza almıyor. Sabaha kadar 10 yaşımdaki çocuğumla karakollardayım.Bana yazık değil mi?” ifadelerine yer verdi.