GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Eylül 2022 Çarşamba 21:53

İzmir’de bir ilçenin kaderi değişecek… ‘540 hektarlık’ zirvede neler konuşuldu?

İzmir’in Karabağlar ilçesinde mahkeme süreçleri sebebiyle ile uzun yıllardır hayata geçirilemeyen ve 10 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm projesi için AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve beraberindeki heyet Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile iki ayrı toplantıda bir araya geldi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karabağlar’daki 540 hektarlık alan ile ilgili olarak Ankara’da kritik zirve gerçekleştirildi.

10 mahalleyi kapsayan ve 5 ayrı etabı içeren 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1. Etabına (101 ha) ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Aşık Veysel ve Osman Aksünger mahallesi sınırları içinde 106 hektarlık riskli alandaki 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandığı duyurulmuştu.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde ise planlama süreci ile ilgili Ankara’da geniş çaplı bir zirve yapılması kararlaştırılmıştı.

Planlanan zirve ise bugün iki kademeli olarak gerçekleştirildi. İzmir’den giden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Doğruca, AK Parti Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeleri ve AK Parti İl Yöneticileri Ankara’da görüşmelerini gerçekleştirdi.

İlk olarak AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile bir araya gelen AK Parti heyeti, sonrasında ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.

Edinilen bilgilere göre ilk görüşme olumlu geçerken, alanın geleceği ile ilgili görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

DOĞRUCA: TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN…
Ankara çıkarmasına ilişkin bilgi veren AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, "Bugün İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz Mustafa Alper Güldalı, Grup Sözcümüz Fırat Eroğlu ve meclis üyemiz Fikret Mısırlı ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'u ziyaret ettik. Kendileriyle Karabağlar'da bulunan 540 hektarlık 10 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm alanıyla ilgili detayları görüştük ve birçok konuda mutabık kaldık. Ardından Genel Müdür Erdal Kayapınar'la görüşmede detaylar üzerine konuştuk. Ankara ziyaretimiz kapsamında son Başbakanımız Binali Yıldırım'ı da ziyaret ettik. Kendilerine konuya ilişkin hem bilgi verdik hem de desteğini istedik. Başbakanımız da bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Karabağlar için elinden geleni yapacağını söyledi. Ankara ziyaretimizden mutlu dönüyoruz. İlerleyen zamanlarda da yeni projeleri Karabağlar'daki hemşerilerimizle paylaşacağız. Karabağlar'da dönüşümü, hemşerilerimizin güvenli, temiz yapılara kavuşmasını Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun tüm engellemelerine rağmen gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız merak etmesin" dedi.