GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Kasım 2022 Salı 10:24

İzmir’de bir belediye daha ihalede… Tek kalemde 27 satış!

Bünyesindeki toplam 27 adet taşınmaz için satış kararı alan Bergama Belediyesi, 26 adet tarla ve 1 adet zeytinlik alanının satışının beklenen tutarlardan gerçekleşmesi halinde kasasına yaklaşık 19 milyon TL koymayı planlıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de ve dünyada yaşanan ekonomik kriz sonrası süreçten en fazla etkilenen kurumların başında yerel yönetimler gelmişti.

Başta işçi ücretleri olmak üzere birçok alanda maddi zorluklar yaşayan yerel yönetimlerde, yaşanan krizin aşılması için satış yöntemi ön plana çıkmıştı. İzmir’de de bir çok belediye elindeki mülkleri satış vitrinine koyarken, bir satış kararı da Bergama Belediyesi’nden geldi.

TOPLAM 27 SATIŞ…
Bergama Belediyesi, değişen Bölcek Mahallesi’nde 6, Göçbeyli Mahallesi’nde 9, Kadıköy Mahallesi’nde 4, Kurfallı Mahallesi’nde 2,  Doğancı Mahallesi’nde 2, Ayasköy Mahallesi’nde 2,  Çiftköy Mahallesi’nde 1 adet tarla vasıflı taşınmazını ve Eğrigöl Mahallesi’ndeki 1 adet  zeytinlik vasıflı taşınmazını satış listesine çıkarma kararı alan Bergama Belediyesi fiyatları 79 bin 400 TL ila 1 milyon 9 61 bin 257,10 TL arasında değişen toplam 26 adet tarla ve 1 adet zeytinlik alanının satışının beklenen tutarlar üzerinden gerçekleşmesi halinde kasasına 19 milyon 995 bin 818 TL koymayı planlıyor

İhale tarihleri olarak ise 22 Kasım ve 24 Kasım tarihlerini belirleyen Bergama Belediyesi, saat 10:30’da başlayacak ihalelerin açık teklif usulü ile Haluk Elbe Toplantı salonunda gerçekleştirileceğini duyurdu.