GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ocak 2022 Pazartesi 08:53

İzmir'de bir alan daha koruma altında: Kazdıkça tarih çıkıyor!

Pek çok kültürel varlığın bulunduğu İzmir’in Bergama ilçesinde bir bölge için daha İzmir 2 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ‘arkeolojik SİT’ ilan edildi.

EGEDESONSÖZ- Resmi Gazete’de yer alan ilana göre İzmir’deki arkeolojik SİT alanlarına yeniSi eklendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yaptığı incelemeler sonucunda Bergama’da bir bölgeyi üçüncü derece arkeolojik SİT ilan ettiğini duyurdu.
İlçenin Çamköy Mahallesi’ndeki şahıs mülkiyetinde ve zeytinlik niteliğindeKİ parsel için alınan SİT kararı planlara işlenecek. Parselde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni olmadan işlem yapılamayacak.

Kurulun kararı şu şekilde:
İzmir İli, Bergama İlçesi, Çamköy Mahallesinde, şahıs mülkiyetinde ve zeytinlik niteliğindeki 109 ada 9 parsel numaralı taşınmazın sit talebi ile ilgili Bergama Müze Müdürlüğünün 12.10.2020 tarihli ve E.759681 sayılı yazısı gereği Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan yüzey incelemesi kapsamında tespiti yapılan alanın tesciline ilişkin 2863 sayılı Kanunun 7. maddesi gereği Kurul Müdürlüğüne iletilmiş olan kurum görüşleri ve Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 22.02.2021 tarih ve 619043 sayı ile kayıtlı rapor okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda;

İzmir İli, Bergama İlçesi, Çamköy Mahallesinde, şahıs mülkiyetindeki 109 ada 9 parselin kararımız eki 1/2500 ölçekli kadastral pafta üzerinde işaretlendiği şekli ile 3. (Üçüncü) Derece Arkeolojik Sit olarak tescil edilmesine, ekli tescil fişinin uygun olduğuna karar verildi.