GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mart 2019 Cumartesi 10:32

İzmir'de belediyeye talip oldu... Teklifi reddetti... Siyaseti bıraktı!

Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Alpay Kandemir genel merkezden gelen meclis üyeliği listesi ilk sıra adaylık teklifini reddettiğini ve siyaseti bıraktığını açıkladı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı olan belediye meclis üyesi Alpay Kandemir siyaseti bıraktığını açıkladı.

Genel merkezin Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile yola devam kararı almasının ardından kendisine meclis üyeliği listesinde ilk sıra adaylığının teklif edildiğini söyledi. Kandemir sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

SİYASETİ BIRAKTIM VATANDAŞ ALPAY OLARAK DEVAM EDERİZ
Üç gün önce, bir telefon geldi, CHP genel merkezinden aranıyordum... Aday Adaylığı süreci ve performansım ile ilgili bir sürü övgüden sonra, baklalar ağızlardan ağır ağır çıkmaya başladı... Alpay Bey duruşunuz, ve çalışmalarınızı takip ediyoruz, anketlerdeki oy oranlarınız yüzde 72 ve halktaki karşılığınızla sizi görmezden gelmemiz mümkün değil, sizi Güzelbahçe Belediye Meclis üyeliği kontenjan 1’inci sıraya koyuyoruz, diğer bayan aday adayımızda 1’inci sıraya koyduk bilginiz olsun detaylı bir görüşmenin özeti bu, yani ağzımıza bir parmak bal çalmak istediler, sizi aday yapmadık amma... bak seni de unutmadık. Meclis üyeliği listesinin son şekline MYK karar veriyor, sonuç iki dönem meclis üyeliği yaptım, üçüncü döneme ihtiyacım yok ve bu teklifi kabul etmediğimi genel başkan yardımcıma söyledim... Siyaseti bıraktım stop. Vatandaş Alpay olarak çay kahve sohbetlerimize devam ederiz iyi geceler stop.