GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Şubat 2017 Salı 11:20

İzmir’de belediyeden SGK’ya borcuna karşılık arsa!

2013 yılında Karabağlar ve Buca’da riskli alan ilan edilen ve ‘belediye hizmet alanı’ olarak tanımlanan Karabağlar Belediyesi’ne ait arsa SGK borcuna karşılık devredildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, alanı ‘resmi hizmet alanına’ dönüştürerek SGK binası yapılaması için süreç başlattı.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - 2013 yılından Karabağlar Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın mahalleleri ile Buca’nın Seyhan Mahallesi sınırlarında kalan 191 hektarlık alanın ‘riskli alan’ ilan edilerek kentsel dönüşüme giren alan  ilgili 4 yıl sonra ilginç bir gelişme yaşandı.

Riskli alan kararının ardından mobilya ve ev dekorasyon sektörü için çekim merkezi oluşturacak bir ticaret merkezi kurulması düşünülen alanda Karabağlar’ın Aşık Veysel mahallesinde bulunan ve ‘belediye hizmet alanı’ olarak tariflenen parsel, sahada Sosyal Güvenlik Kurumu yapılması için ‘resmi hizmet alanı’na dönüştürüldü.

BORÇTAN DÜŞÜLECEK
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından alınan karar askıya çıkarken SGK’ya en borçlu İzmirli belediyeler arasında olan Karabağlar Belediyesi, 3 milyon TL değeri olan araziyi devrederek borcundan düşülecek. SGK’nın 2014 yılında borca karşılık arazi devrine ilişkin yaptığı istek 2015 yılında Karabağlar Belediye Meclisi tarafından uygun görülmüştü. Ancak alanın ‘riski alan’ ilan edilmesi sebebiyle arazide söz sahibi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olurken 2 yılın ardından ilk adım atılmış oldu.

Planda ‘belediye hizmet alanı ve park alanını zemin altı otopark olarak kullanacaktır’ ibaresi de kaldırılarak revizyona gidildi. Yaklaşık 2 yıldır Belediye ve SGK arasında devam eden görüşmelerin ardından atılan somut adım ile belediyenin borç yükü de hafifletilmiş olacak. Karabağlar, askı sürecinin tamamlanması ve inşaat ihalesinin ardından yeni ilçe SGK binasına kavuşacak.