GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ocak 2016 Perşembe 12:22

İzmir’de belediyeden dere yatağına taş ocağı!

Dikili Belediyesi Geyikli Deresi, dere yatağı üzerinde taş ocağı kuruyor. Yılda 15 bin kapasiteli tesis için İzmir Valiliği, ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Dikili Belediyesi, Kocaoba Köyü’nde 15 bin kapasiteli taş ocağı yapıyor. 

Belediye bünyesinde gerekli malzeme tedarikinin sağlanması için Dikili Belediyesi, ilçe merkezinin arkasında kalan Kocaoba Köyü tepelerinde kum çakıl ocağı kurulması için kolları sıvadı.

Tesis, hazine arazisi içerisinde yer alan  2. 34 hektarlık alanda  gerçekleşecek. Belediye yılda 15 bin kapasiteli taş ocağından çıkan malzemelerin satışını dışarıya gerçekleştirmeyecek.

DERE YATAĞINDA
Proje kapsamında belediye, çevre tarımı için öneme sahip olan Geyikli Deresi, dere yatağında ocak kurulacak. Bu sayede dere tarafından taşınan malzemeleri kullanabilecek.   İlçe merkezinin arkasında kalan  tesis, bölgedeki tarım yatırımlarının yakınında yer alıyor. Projenin gerçekleşeceği hakim tepenin altında Bayburt Grup’a ait Agrobay Seraclık’ın tarım alanları bulunuyor.

Planlanan tesis için gerekli projeye dosyası İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.