GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Şubat 2016 Çarşamba 09:38

İzmir’de belediyeden bilgi faturası: 16 sayfa 10 bin TL!

Çeşme Belediyesi, ilçedeki imar planlarına ulaşmak isteyen Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Arel’e 16 sayfalık fotokopi için 10 bin TL tutarında gider masrafı çıkardı. Karara itiraz eden Arel, “Ben belediyeden arsa değil, fotokopi alıyorum” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Arel, Çeşme Belediyesi’nden ilçenin belli bölümüne ait imar planları talebine karşılık belediyeden gelen fatura görenleri şok etti. 

16 SAYFA FOTOKOPİ
Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde 16 sayfalık imar planını isteyen Arel, Çeşme Belediyesi’ne 4 ay önce başvurdu. İlk talep dilekçesine cevap vermeyen belediye, Arel’in ikinci başvurusu sonucu Başkan Muhittin Dalgıç imzalı yazı ile imar planı fotokopilerine ulaşılabileceği yazısını Arel’e gönderdi.

Fotokopileri almak için belediyeye giden Arel’e Bilgi Edinme Yasası referans gösterilerek 16 sayfa için 10 bin TL tutarında fatura kesti. 

ARSA DEĞİL FOTOKOPİ ALDIM
Bedeli ödeyerek imar planlarını alan Başak Yasemin Arel, Çeşme Belediyesi’ne itiraz dilekçesi yazdı. Yaşanan olayı Egedesonsöz’e değerlendiren Arel, “4 ay önce imar planları için belediyeye başvurdum. Cuma günü Muhittin Dalgıç imzalı bir kağıt geldi. Belediyeden kağıtları alabileceğimi söylediler. 16 sayfalı imar planı fotokopisi için toplam 10 bin TL istediler. Bana meclis kararı böyle dediler.  Ben arsa değil fotokopi alıyorum. Bu tür bilgilerin belediyenin internet sitesinde yayınlanması lazım... Bilgi Yasası’nda bu konulara ücret bile alınmaz yazıyor.  Özellikle halkçı olduğunu söyleyen bir belediyede böyle bir uygulama olmaması gerekiyor. Gerekli itirazı gerçekleştirdik. Sonuç alamazsak savcılığa başvuracağız” açıklamasını yaptı.