GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Haziran 2019 Salı 09:30

İzmir’de belediye vatandaşa soruyor: Ne düşünüyorsun?

Konak Belediyesi, Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) uygulaması kapsamında ilçede gerçekleşecek çalışmalar için mobil anketler aracılığıyla vatandaşa düşüncesini soruyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bazı ilçe belediyelerinin de kullanmaya başladığı Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) uygulaması dikkat çekiyor. Son olarak halkaya Konak Belediyesi de eklendi.

İlçe sınırları içinde yaşayan vatandaşlara elektronik ortamlar aracılığıyla bilgilendirme mesajları atan belediyenin uygulamasından muhtarların memnuniyet duyduğu aktarıldı.

Narlıdere’deki 4 dönemi ardından 31 Mart yerel seçimlerinde Konak’ta aday gösterilen ve başkanlık koltuğuna oturan Abdül Batur’un ilk icraatları arasında gösterilen projenin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütü tarafından da tam not aldığı aktarıldı.

İzmir’in en büyük ve yoğun nüfuslu ilçelerinin başında gelen Konak’ta katılımcı belediyecilik anlayışının sergileniyor olduğunun altı çizilirken mobil anketler aracılığıyla vatandaşlardan yapılacak çalışmalar noktasında görüş alındığı da belirtildi.